28 Ιουλίου 2021

Μετάλλαξη κορονοϊού: Νέα κρούσματα από το νέο στέλεχος στην Ιταλία

Μετάλλαξη κορονοϊού: Νέα κρούσματα από το νέο στέλεχος στην Ιταλία

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιταλία καθώς σήμερα, Σάββατο (26/12), καταγράφηκαν και άλλα κρούσματα από το νέο στέλεχος του κορονοϊού που πρωτοεμφανίστηκε στη Βρετανία. Ειδικότερα, η μετάλλαξη εντοπίσθηκε σε έξι επιβάτες που είχαν επιστρέψει στη Νάπολη, πριν από τη διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο. Άλλα τρία κρούσματα καταγράφηκαν στη βόρεια περιφέρεια του Βένετο, και δυο στη νότια, ευρύτερη περιοχή του Μπάρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο (26/12) ο αριθμός των θανάτων και των κρουσμάτων στην Ιταλία παρουσιάζει μείωση. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 261 άνθρωποι και καταγράφηκαν 10.407 κρούσματα. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 81.285 διαγνωστικά τεστ, το 12,8% των οποίων ήταν θετικό. Σε σχέση με την Παρασκευή (25/12), τα τεστ μειώθηκαν σχεδόν κατά 50%. Χθες, έχασαν την ζωή τους 459 άνθρωποι, με 19.037 νέα περιστατικά. Σε ότι αφορά τις μονάδες εντατικής θεραπείας, οι ασθενείς με Covid-19, τις τελευταίες είκοσι τέσσερις ώρες είναι 2 λιγότεροι, και στους νοσοκομειακούς θαλάμους 98 λιγότεροι.

Σε σχέση, τέλος, με τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, η επιτροπή ειδημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση αποφάνθηκε σήμερα ότι το σχέδιο με τα μέτρα πρόληψης που έχουν παρουσιάσει οι είκοσι ιταλικές περιφέρειες, είναι ανεπαρκές σε ότι αφορά την προστασία της υγείας των πολιτών. Κάτι που σημαίνει ότι οι πίστες του σκι, οι οποίες στην φάση αυτή είναι κλειστές, μπορεί να μην ξαναλειτουργήσουν στις 7 Ιανουαρίου, όπως είχε οριστεί πριν από τις γιορτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Μετάλλαξη κορονοϊού: Νέα κρούσματα από το νέο στέλεχος στην Ιταλία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ