30 Νοεμβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το “λίφτινγκ” στο Λαογραφικό Μουσείο Τρικάλων

Η «Συντήρηση κτηρίου Λαογραφικού Μουσείου Τρικάλων» είναι έργο που με 535.000€ από το Πράσινο Ταμείο και χρήματα του Δήμου, προσδίδει ιδιαίτερο χρώμα στη συγκέντρωση του λαογραφικού υλικού της περιοχής.

Το κτήριο, στο κέντρο της πόλης, δείγμα νεοκλασικού κτηρίου του βορειοελλαδικού χώρου, θα αποτελεί το επίκεντρο των λαογραφικών μελετών και δράσεων για τον Δήμο.

Στόχος είναι, όπως επεσήμανε ο ο αντιδήμαρχος Γιώργος Καταβούτας, το επόμενο τρίμηνο να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης, προκειμένου να είναι έτοιμο να υποδεχθεί και τις συλλογές. Ηδη έχουν ολοκληρωθεί εργασίες συντήρησης και διάσωσης της στέγης, στη λιθοδομή, σχετικές με την αφαίρεση υγρασίας, την αντικατάσταση παραθύρων, τη συντήρηση στους εξώστες και τα κιγκλιδώματα κ.α. Πλέον γίνεται η αντικατάσταση του δαπέδου, προκειμένου να είναι σταθερό και να υποδεχθεί τους επισκέπτες, σε ένα νέο περιβάλλον, αναμορφωμένο και συντηρημένο. Οι εργασίες (από την ανάδοχο εταιρεία «Α. Λίτου – Γ. Γκέκας») αφορούσαν και στους χώρους υγιεινής, εγκαταστάσεις ηλεκτρισμού και κλιματισμού, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, ενώ δόθηκε έμφαση στη διάσωση του παλαιού διακόσμου και γενικότερα στοιχείων του παρελθόντος στο κτήριο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy