26 Νοεμβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

Με κάθε επισημότητα εγκαινιάστηκε η Lamia Expo 2022, η σημαντικότερη έκθεση της Στερεάς Ελλάδας – Το πρόγραμμα εκδηλώσεων (ΦΩΤΟ)

H σημαντικότερη έκθεση της Στερεάς Ελλάδας άνοιξε ξανά τις πύλες της. Η Lamia Expo 2022 εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (23/9), παρουσία πλήθους εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους 150 και πλέον εκθέτες, Δήμους της Στερεάς Ελλάδας και φυσικά τους υποστηρικτές της Έκθεσης, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων, τον Δήμο Λαμιέων, αλλά και τα Επιμελητήρια Στερεάς Ελλάδας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας & Φωκίδας.

Τον Αγιασμό των εγκαινίων της Έκθεσης τέλεσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ενώ την έκθεση εγκαινίασαν ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Ιωάννης Οικονόμου, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, κ. Θανάσης Κυρίτσης και ο Πρόεδρος της ΠΕΛ ΑΕ κ. Λεωνίδας Κωστόπουλος, ενώ παρέστησαν βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, αυτοδιοικητικοί, επίσημοι κρατικοί φορείς, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, πρόεδροι και εκπρόσωποι των επιμελητηρίων Ελλάδας κ.α.

Από την Ευρυτανία το παρών έδωσαν, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Νίκος Σουλιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, κ. Άρης Τασιός, η Αντιπεριφερειάρχης Δασικής-Ορεινής Πολιτικής & Κτηνοτροφίας, κα Κατερίνα Καλαντζή, ο περιφερειακός σύμβουλος, κ. Μωυσής Μπερμπερής, η αντιδήμαρχος Δ. Αγράφων, κα Αννέτα Κοτρώνα κ.α.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, 10:30 – 20:30 στο συνεδριακό κέντρο, κτίριο Α’

Ημερίδα με θέμα «Ευκαιρίες και Προοπτικές του Αγροδιατροφικού Τομέα»

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Φθιώτιδας στο πλαίσιο της Έκθεσης «Lamia Expo» διοργανώνουν ενημερωτική Ημερίδα με τις παρακάτω ενότητες:

Ενότητα Α’: Νέα Αγροτική Πολιτική 2023 – 2027, την οποία θα παρουσιάσει ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων, κ. Μπαγινέτας Κωνσταντίνος,

Ενότητα Β’: Επιδοτήσεις – Ψηφιακή Γεωργία – Περιβάλλον, την οποία θα παρουσιάσει ο Διευθυντής της Cognitera, κ. Κουφουδάκης Ιωάννης

ΕΝΟΤΗΤΑ Γ’: Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2023 -2027, την οποία θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας, κ. Βελισσαρίου Αναστάσιος

ΕΝΟΤΗΤΑ Δ’: Αγροτικά Προϊόντα, Προώθηση – Εξαγωγές – Χρηματοδότηση, την οποία θα παρουσιάσει ο Διευθυντής Προγραμμάτων Κατάρτισης Νέα Γεωργία – Νέα Γενιά, κ. Βολουδάκης Δημήτριος

Τις ενότητες τις πλαισιώνουν σημαντικές παρουσίες από το κλάδο του επιχειρείν, των οργανισμών, της εκπαίδευσης και των δημόσιων φορέων.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, 19:00 – 20:00 στον χώρο Μαγειρικής της Έκθεσης, κτίριο Γ’

Live Cooking: Ο Δήμος Δομοκού σε μια δεύτερη συνάντηση με το κοινό της Στερεάς Ελλάδας, μας παρουσιάζει τη παραγωγική φυσιογνωμία του τόπου μέσα από ιδιαίτερες γεύσεις.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, 20:00 – 21:00 στον χώρο Μαγειρικής της Έκθεσης, κτίριο Γ’

Live Cooking: Ο Δήμος Μακρακώμης μας συστήνεται με ένα ιδιαίτερο πιάτο και μας παρουσιάζει τα ιδιαίτερα προϊόντα της περιοχής του.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, 19:30 – 20:30 στον χώρο Μαγειρικής της Έκθεσης, κτίριο Γ’

Live Cooking: Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με τον αδελφό Χερουβείμ της Ιεράς Μονής Αγίου Βλασίου Στυλίδος, θα παρουσιάσει γεύσεις ζαχαροπλαστικής και συγκεκριμένα θα ετοιμάσει τη πιο διαδεδομένη τούρτα του Μοναστηριού.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, 18:00 – 21:00 στο συνεδριακό κέντρο, κτίριο Α’

Εσπερίδα με θέμα «Ο Τουρισμός στην Στερεά Ελλάδα. Τα είδη & οι Προοπτικές»

Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος στο πλαίσιο της Έκθεσης «Lamia Expo» πρωτοστατεί και μας παρουσιάζει τον Θρησκευτικό Τουρισμό στη Στερεά Ελλάδα.

Η εσπερίδα ολοκληρώνεται με τις ενότητες «Τα προγράμματα Leader του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης» και «Αθλητικός Τουρισμός στην Στερεά Ελλάδα».

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, 22:00 στον χώρο της ΠΕΛ

Μια μουσική περιπλάνηση με παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια της Στεριανής Ελλάδας, με τον Παναγιώτη Λάλεζα και τον Σταύρο Μπόνια. Τους συνοδεύουν: Γιώργος Κωτσίνης – κλαρίνο, Θωμάς Κωνσταντίνου – λαούτο, Γιώργος Μαρινάκης – βιολί, Κώστας Μερετάκης – κρουστά, Γιώργος Κωτσίνης – μουσική επιμέλεια.

Προπώληση & Διάθεση Εισιτηρίων στη Πλατεία Πάρκου και στην είσοδο της ΠΕΛ.

Εισιτήριο Εισόδου: 10€, Προπώληση: 8€, Παιδιά Δημοτικού: 5€ (Απαραίτητη η παρουσία συνοδού)

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, 20:00 στον χώρο της ΠΕΛ

Τελετή Λήξης. Η έκθεση κλείνει τις πύλες της απονέμοντας στους εκθέτες της Επαίνους για την συμμετοχή τους στην έκθεση Lamia Expo παρουσία των φορέων Στερεάς Ελλάδας.

Στη ιστοσελίδα της έκθεσης www.lamiaexpo.gr μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων.

Κατάλογος Εκθετών

Στη είσοδο της Έκθεσης διανέμεται ο Κατάλογος Εκθετών, ο οποίος εκτός ότι  περιλαμβάνει τις 150 και πλέον επιχειρήσεις, φιλοξενεί επίσης τους χαιρετισμούς, Υπουργών, του Περιφερειάρχη, τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμαρχο Λαμιέων, τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, τους Προέδρους των Επιμελητηρίων Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φωκίδας και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Διάρκεια Έκθεσης

Η διάρκεια της έκθεσης είναι από τις 23 έως τις 28 Σεπτεμβρίου και οι ώρες λειτουργίας της:

Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή: 16:30 – 22: 00 και

Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη: 16:00 – 22:00

Εισιτήριο Εισόδου: 2€

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ