24 Σεπτεμβρίου 2021

Με τα ίδια μέτρα θα γιορτάσουμε την Πρωτοχρονιά. Σύντομα οι αποφάσεις για τα σχολεία

Έκκληση για τήρηση των μέτρων και την Πρωτοχρονιά απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Όπως τόνισε, δεν θα χαλαρώσουν αλλά ούτε και θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς.

Επανέλαβε δε ότι αποτελεί προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία και σημείωσε ότι εντός της εβδομάδας θα υπάρξει συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με τους ειδικούς. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους κλάδους, συνέδεσε το άνοιγμά τους με την επανεκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων και τη μείωση του αριθμού των νοσηλευομένων.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών (28/12), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε σπουδαία τη χθεσινή ημέρα, όταν και ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα και την Ε.Ε. Όπως τόνισε, το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να τελειώσει οριστικά η περιπέτεια και να ξαναπάρουμε πίσω τις ζωές μας, αλλά και για να πάρει μπρος εκ νέου η οικονομική δραστηριότητα.

Όπως είπε, πάντως, η επιδείνωση μπορεί να επέλθει πολύ εύκολα ενώ η πτωτική πορεία έρχεται με πιο αργό ρυθμό. Υπογράμμισε επιπλέον ότι απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη προσοχή τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς και επεσήμανε ότι «δεν επιτρέπεται εφησυχασμός».

(Πηγή: Η Καθημερινή)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ