8 Ιουνίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Με 160 σπουδαστές και 7 ειδικότητες, άρχισε το νέο εξάμηνο στο Δημόσιο ΙΕΚ Καρπενησίου (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Συνολικά επτά (7) ειδικότητες θα λειτουργήσουν κατά το χειμερινό εξάμηνο 2021-2022 στο Δημόσιο ΙΕΚ Καρπενησίου, καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα γνωστικών αντικειμένων και προσφέροντας μια αξιόλογη επιλογή δωρεάν κατάρτισης.

Συγκροτήθηκαν φέτος τα τμήματα που αφορούν τις ειδικότητες: «Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου», «Τεχνικός Αγροτουρισμού», «Τεχνικός Δασικής Προστασίας» και «Βοηθός Φαρμακείου» και θα συνεχιστούν οι ειδικότητες «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης», «Βοηθός Νοσηλευτικής» και «Συνοδός Βουνού».

Το πρώτο ραντεβού πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021, στις 3 το μεσημέρι, στον προαύλιο χώρο του ΔΙΕΚ, στο νότιο τμήμα των εγκαταστάσεων της Μαθητικής Εστίας Καρπενησίου. Εκεί, οι υπεύθυνοι προχώρησαν σε μια πρώτη ενημέρωση για το νέο ακαδημαϊκό έτος, το πρόγραμμα, τα μέτρα για την πανδημία κ.α. Τα μαθήματα ξεκίνησαν από την Πέμπτη 14/10.

Συνολικά 160 σπουδαστές -παλαιοί και νέοι- αποτελούν φέτος το δυναμικό του ΔΙΕΚ, λέει στα «Ευρυτανικά Νέα» η Διευθύντρια, Βασιλική Καλτσή, τονίζοντας τον αναβαθμισμένο ρόλο των Ινστιτούτων· εξάλλου, περίπου 20 άτομα εισήχθησαν -για πρώτη φορά- μέσω του Παράλληλου Μηχανογραφικού των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η Δ/ντρια αναφέρθηκε και στο αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας του ΔΙΕΚ, για την αποτροπή διασποράς της covid-19, καθώς προτεραιότητα είναι η ασφάλεια εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων.

Σύμμαχος στην προσπάθεια είναι και ο Δήμος Καρπενησίου, που διαθέτει στο ΔΙΕΚ αίθουσες στη Μαθητική Εστία, καθώς και δωρεάν διαμονή και σίτιση για 12 άτομα. “Τόσο για τη δημοτική αρχή όσο και για την τοπική κοινωνία αποτελεί στοίχημα να αυξάνονται οι σπουδαστές του ΔΙΕΚ”, σημείωσε η αντιδήμαρχος, Σοφία Ζαλοκώστα.

Με πιστοποιητικό ή τεστ

Η εκπαιδευτική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί φέτος διά ζώσης, ωστόσο με τα μέτρα που ήδη ισχύουν για τα πανεπιστήμια. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική τόσο σε εσωτερικούς, όσο και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, ενώ το διδακτικό προσωπικό και οι σπουδαστές, προκειμένου να συμμετέχουν στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία οφείλουν να πληρούν μία από τις εξής προϋποθέσεις:

να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό τους (με πιστοποιητικό εμβολιασμού), να επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου 6μήνου, ή

να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο (rapid ή PCR) για covid δύο φορές την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως 48 ώρες πριν την προσέλευσή τους στο ΔΙΕΚ, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, επιδεικνύοντας βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ