26 Μαρτίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Μητσοτάκης από Τόκιο: Η αύξηση των μισθών το στοίχημα της επόμενης τετραετίας

Οικονομία, ανάπτυξη, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ψηφιοποίηση του κράτους, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας του πρωθυπουργού στη σχολή Δημόσιας Διοίκησης στο Τόκιο. O Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι ένα βήμα πριν από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, ενώ επανέλαβε ότι η αύξηση των μισθών είναι το στοίχημα της επόμενης τετραετίας.

Στο success story της ελληνικής οικονομίας, τα τελευταία τριάμιση χρόνια, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας σε φοιτητές της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης στο Τόκυο.

«Αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη στη χώρα και θέσαμε ξανά την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζοντας τις βασικότερες κυβερνητικές πολιτικές, με αιχμή τη μείωση των φόρων, την επένδυση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ψηφιοποίηση του κράτους.

«Οι οικονομικές αυτές επιδόσεις επιτεύχθηκαν χωρίς να θέσουμε σε καμία περίπτωση σε κίνδυνο τη σταθερότητα της χώρας.

Αυτά τα 3,5 χρόνια καταφέραμε να επιτύχουμε πολλούς από αυτούς τους στόχους. Σήμερα, η Ελλάδα είναι ένα βήμα πριν από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και αυτό είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό, γιατί θα απελευθερώσει πολλά νέα κεφάλαια» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις επενδύσεις μεγάλων ξένων κολοσσών στην Ελλάδα, στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που επέτρεψαν τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων και επανέλαβε ότι το στοίχημα της επόμενης τετραετίας -εφόσον οι πολίτες εμπιστευτούν ξανά τη Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες εκλογές- είναι η αύξηση των μισθών.

«Η προσοχή μου είναι συνεχώς στραμμένη στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Στα πρώτα τέσσερα χρόνια, ασχοληθήκαμε με τις περικοπές των φόρων. Την επόμενη τετραετία -εάν οι πολίτες μας εμπιστευτούν ξανά- θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τους μισθούς».

Κατά τη διάρκεια της δεκαετούς κρίσης, ο ελληνικός λαός άντεξε, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτήρισε τους νέους ως το πιο σημαντικό κεφάλαιο της χώρας. Ο Πρωθυπουργός έστρεψε τα βέλη του και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην περίοδο της διακυβέρνησή του στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Κάποια στιγμή, τα ηνία της χώρας ανέλαβε ένα λαϊκιστικό κόμμα, το οποίο απλώς προωθούσε ουτοπικές λύσεις. Το αποτέλεσμα ήταν ότι αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε ένα τρίτο μνημόνιο τον Ιούλιο του 2015, με αποτέλεσμα ο προκάτοχός μου και η κυβέρνησή του να φέρουν την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής, με κίνδυνο πραγματικά να μας πετάξουν έξω από την Ευρωζώνη, κάτι που θα σήμαινε την απόλυτη καταστροφή.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε ημερίδα του ιαπωνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου και κάλεσε τους Ιάπωνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας.

«Υπάρχουν πολλοί πειστικοί λόγοι για τους οποίους μια ιαπωνική εταιρεία θα σκεφτόταν να επενδύσει στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο η μοναδική γεωγραφική μας θέση στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι προσφέρουμε πρόσβαση στη μεγαλύτερη ενιαία αγορά του κόσμου. Σχετίζεται επίσης με το γεγονός ότι η κυβέρνησή μας είναι βαθιά προσηλωμένη στο να κάνει τη ζωή και την επιχειρηματική δραστηριότητα κάθε ξένου επενδυτή στην Ελλάδα όσο το δυνατόν πιο εύκολη και απρόσκοπτη».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης υπεγράφη Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ του Ιαπωνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου και του Enterprise Greece.

Σχετικές ειδήσεις: Μητσοτάκης σε Ιάπωνες επιχειρηματίες: Η Ελλάδα γύρισε σελίδα, ελάτε να επενδύσετε

Στην Ιαπωνία ο Κ. Μητσοτάκης: Οικονομικό και επενδυτικό το πρόσημο των επαφών του

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ