3 Οκτωβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

“Μη ρεαλιστικός στόχος η 1η Δεκεμβρίου για την άρση του λοκντάουν”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να εξεταστεί ο σχεδιασμός για σταδιακή άρση των μέτρων, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο οποίος ανέφερε ωστόσο πως «…αυτή τη στιγμή φαίνεται πως δεν είναι ρεαλιστικός στόχος η 1η Δεκεμβρίου».

«Ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, λέγαμε για φάσεις σταδιακής επανόδου σε μια μορφή κανονικότητας εντός του Δεκεμβρίου» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς η πρώτη εβδομάδα του lockdown κύλησε μάλλον χαλαρά». Ο κ. Πέτσας εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπήρξε μια χαλάρωση που τροφοδότησε τα κρούσματα και επεσήμανε ότι «δεν είδαμε τόσο γρήγορα την επιπέδωση της καμπύλης».

«Θα δούμε μέσα στην εβδομάδα που έρχεται ποιος πρέπει να είναι ο σχεδιασμός για σταδιακή άρση των μέτρων» συνέχισε, ενώ υπογράμμισε ότι «σε αυτή τη φάση πρέπει να δώσουμε τη μάχη να περιορίσουμε τον κορωνοϊό». Ερωτηθείς σχετικά, επανέλαβε ότι ο σχεδιασμός ξεκινά από το πεδίο με το χαμηλότερο επιδημιολογικό φορτίο, όπως τα σχολεία, ακολουθεί το λιανεμπόριο και εν συνεχεία βρίσκεται η εστίαση.

(πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ