3 Δεκεμβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

Μυτιλήνη: Κορυφώνεται η «Ευρωπαϊκή Βραδιά Ερευνητή»

Κορυφώνεται σήμερα η Μεσογειακή γιορτή για την επιστήμη στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Βραδιάς Ερευνητή».Κάθε χρόνο 25 χώρες και περισσότερες από 350 Ευρωπαϊκές πόλεις μετέχουν στη «Βραδιά του Ερευνητή», μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον χώρο της έρευνας, των επιστημών και της καινοτομίας.  Η μεγάλη Ευρωπαϊκή γιορτή της Έρευνας “European Researchers’ Night” διεξάγεται και φέτος στην Ελλάδα, σε 7 διαφορετικές πόλεις(Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Μυτιλήνη).   Ερευνητές και επιστήμονες, Ερευνητικά κέντρα και Πανεπιστήμια, συντονίζονται και συντονίζουν καθ΄ όλη την διάρκεια της χρονιάς, πρωτοβουλίες και δράσεις για να μας γνωρίσουν καλύτερα με την έρευνα και την επιστήμη.

Στη Μυτιλήνη, ο οργανισμός SciCo, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Βραδιά Ερευνητή.

Η Μυτιλήνη συμμετέχει με περισσότερους από 530 μαθητές να παρακολουθούν, από τις 10.00 μέχρι τις 13.00, τα πειράματα των ερευνητών, στο πανεπιστήμιο Αιγαίου. ενώ η επιστημονική παρουσίαση θα συνεχιστεί στις 6:00 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς.

Το απόγευμα, στην πλατεία Σαπφούς θα πραγματοποιηθούν δράσεις για το ευρύ κοινό. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18.00, με τη συμμετοχή όλων των τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα από επιστημονικά πεδία και δραστηριότητες. Ταυτόχρονα, θα υπάρξει Ευρωπαϊκή Γωνιά με την υποστήριξη του Europe Direct Βορείου Αιγαίου, ψηφιακή προβολή έκθεσης με Γυναίκες Επιστήμονες και πειράματα στον δρόμο “Mind The Lab”. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ “The Mednight expedition, the ports of science. Part 2” στο χώρο της θεατρικής ομάδας “Οι Άστεγοι” στην αγγλική γλώσσα.

Στις 20.15 θα πραγματοποιηθεί καλωσόρισμα από τους φορείς που διοργανώνουν την εκδήλωση και θα ακολουθήσει παρουσίαση του ευρωπαϊκού έργου Migrimage. Η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία του διαπολιτισμικού μουσικοχορευτικού συγκροτήματος RAD στις 21.00 στην πλατεία Σαπφούς.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy