5 Οκτωβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Μόνο εμβολιασμένοι στον μαζικό αθλητισμό – Ανεμβολίαστοι μόνο με αιτία και αρνητικό τεστ σε ποσοστό 5%

Η Πολιτεία έδωσε το «πράσινο φως» για συμμετοχή μικρού ποσοστού ανεμβολίαστων ενάντια στον κορονοϊό σε διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού εφόσον τηρούνται συγκεκριμένα κριτήρια.

Οι ανεμβολίαστοι ενάντια στον κορονοϊό για ιατρικούς ή ηλικιακούς λόγους θα μπορούν να συμμετάσχουν σε διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού -όπως οι αγώνες δρόμου- από την 1η Σεπτεμβρίου και σε ποσοστό 5% εφόσον όμως οι συμμετέχοντες είναι πάνω από 300 άτομα, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Η σχετική ενημέρωση

«Μετά από αίτημα του Υφυπουργείου Αθλητισμού η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης (19/8/2021), σχετικά με τη διεξαγωγή αγώνων μαζικού αθλητισμού (με περισσότερους από 300 αθλητές) από 1/9/2021 να συμμετέχουν μόνο εμβολιασμένοι κατά ποσοστό τουλάχιστον 95% και έως ποσοστό 5% να επιτρέπονται ανεμβολίαστοι ώστε να μην στερείται το δικαίωμα συμμετοχής σε όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους ή λόγω ηλικίας. Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να έχουν αρνητικό PCR 48 ωρών ή rapid test 24 ωρών».

To άρθρο Μόνο εμβολιασμένοι στον μαζικό αθλητισμό – Ανεμβολίαστοι μόνο με αιτία και αρνητικό τεστ σε ποσοστό 5% δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ