13 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μόσχα: Θα υπάρξει απάντηση στο κλείσιμο των συνοριακών σημείων διέλευσης με τη Φιλανδία – Η νέα γραμμή οριοθέτησης στην Ευρώπη δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα

Η απόφαση της Φινλανδίας να κλείσει τα συνοριακά σημεία διέλευσης στα σύνορα με τη Ρωσία δημιουργεί νέες γραμμές οριοθέτησης στην Ευρώπη και η απάντηση της Μόσχας σε αυτές τις ενέργειες θα αναπτυχθεί σε διυπουργική μορφή, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στην ανταποκρίτρια του TASS, Μαρία. Ζαχάροβα.

«Μίλησα χθες ότι μια αρνητική εξέλιξη των γεγονότων φυσικά θα οδηγήσει σε μέτρα απάντησης και στην εκπόνησή τους.

Φυσικά, αυτά θα πρέπει να αναπτυχθούν σε διυπουργική μορφή. Το πρόβλημα είναι ότι, όπως εξήγησα ήδη, αυτό σημαίνει την εμφάνιση νέων γραμμών οριοθέτησης στην Ευρώπη, που δεν λύνουν προβλήματα, αλλά δημιουργούν μόνο νέα, ακόμη μεγαλύτερα», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι φινλανδικές αρχές ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι θα κλείσουν τέσσερα από τα εννέα συνοριακά σημεία διέλευσης με τη Ρωσία από το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο. Ως αιτία της απόφασης αναφέρθηκε ο μεγάλος αριθμός αιτούντων άσυλο στα ανατολικά σύνορα.

Νωρίτερα, η Μαρία Ζαχάροβα χαρακτήρισε παραπληροφόρηση τις δηλώσεις στα φινλανδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες η Μόσχα θα προκαλούσε εσκεμμένα προσφυγική κατάσταση και θα άφηνε άτομα που φεύγουν από τη Ρωσία να περάσουν στη Φινλανδία χωρίς τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, τονίζοντας ότι «τέτοιες δηλώσεις είναι απολύτως αβάσιμες».

Πηγή:rador.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ