27 Ιανουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Νάξος: Τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η κατασκευή του Φράγματος Τσικαλαριού

Τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του Φράγματος Τσικαλαριού, το οποίο θα αρδεύσει τη Νάξο, όπως τονίστηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Γεωργαντά στο νησί.

Η κατασκευή του φράγματος είχε ξεκινήσει πριν από μια δεκαετία με τις εργασίες να έχουν διακοπεί λόγω γεωλογικών προβλημάτων και αρχαιολογικών ζητημάτων.

Με την επικαιροποίηση της μελέτης κατασκευής και το ξεπέρασμα των γραφειοκρατικών προβλημάτων το έργο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα ολοκληρωθεί στην αρχή του 2024.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο νησιωτικό φράγμα, χωρητικότητας 3 εκατ. κυβικών μέτρων νερού, το οποίο θα λύσει το πρόβλημα άρδευσης της Νάξου.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Γεωργαντάς βρέθηκε μεταξύ άλλων στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου όπου ο πρόεδρός της, Δημήτρης Καπούνης έθεσε το μείζον θέμα της κατασκευής και λειτουργίας του φράγματος, το πρόβλημα της αύξησης του κόστους παραγωγής και ζήτησε την ένταξη των ζωοτροφών στο μεταφορικό ισοδύναμο καθώς και τη λειτουργία στη Νάξο Σχολής Κατάρτισης Αγροτών.

Ο υπουργός μίλησε για τον εμβληματικό χαρακτήρα που έχει η Νάξος ως προς τη συμμετοχή της στην πρωτογενή παραγωγή, αναφέρθηκε στα ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα του νησιού, ιδιαίτερα στα τυριά και στην πατάτα, αλλά και στη σημαντική κτηνοτροφική της παραγωγή.

Όπως είπε στόχος της ΝΔ για την επόμενη κυβερνητική περίοδο είναι η ενδυνάμωση των συνεργατικών σχημάτων και η ενίσχυση της εκπαίδευσης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy