20 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Νάσια Σκαμπαρδώνη: «Να παρθούν μέτρα πρόληψης από την οικογένεια και το σχολείο»

Προβληματίζει τις ελληνικές Αρχές το νέο επικίνδυνο παιχνίδι που είναι ευρέως διαδεδομένο και δημοφιλές τον τελευταίο καιρό στα κοινωνικά δίκτυα. Ανήλικοι διασχίζουν τον δρόμο τρέχοντας κοντά σε διερχόμενα αυτοκίνητα, σε σημείο που ρισκάρουν τη ζωή τους, προκειμένου να δημοσιεύσουν ένα βίντεο στο Τικ Τοκ. Για τα επικίνδυνα αυτά παιχνίδια δράσης μίλησε στην ΕΡΤ η ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, Νάσια Σκαμπαρδώνη.

Η ίδια ανέφερε πως πρόκειται για «παιχνίδια που δίνουν εντολές στα παιδιά να κάνουν επικίνδυνα πράγματα» και «δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε τέτοιου είδους παιχνίδια».

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το «επικίνδυνο εγχείρημα» ανηλίκων που θέλουν να ανεβάζουν επικίνδυνες ενέργειες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «πρέπει να αναρωτηθούν γονείς και καθηγητές για ποιον λόγο τα παιδιά καταφεύγουν σε τέτοιου είδους παιχνίδια» και «γιατί τα παιδιά έχουν τόση ανάγκη επιβεβαίωσης, επιβράβευσης και προσοχής» είπε χαρακτηριστικά η κ. Σκαμπαρδώνη.

Ακόμη, τόνισε πως οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να εντοπίζουν τέτοιου είδους περιστατικά ακόμη και μηδαμινής σημασίας προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα και πρόσθεσε πως «πρέπει να παρθούν μέτρα πρόληψης από την οικογένεια και το σχολείο».

Τέλος, έκλεισε με τα χαρακτηριστικά που πρέπει να καλλιεργούνται στα παιδιά από το σχολείο και την οικογένεια και αυτά είναι «ο σεβασμός και η ενσυναίσθηση, δηλαδή πως μπορεί να νιώθει ο άλλος όταν εκείνος του προκαλεί πόνο και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ