30 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Νέα πυραυλική επίθεση στην Οδησσό – Σκληρές μάχες στα ανατολικά και νότια της Ουκρανίας

Νέα ρωσική πυραυλική επίθεση, που προκάλεσε πυρκαγιές σε μερικές περιοχές, δέχθηκε σήμερα η Οδησσός, όπου αναμένεται να ταξιδέψει σήμερα ο Έλληνας ΥΠΕΞ. Ο κ.Δένδιας, ως επικεφαλής αποστολής από την Αθήνα, θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή. Όπως ανέφερε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στην Οδησσό, Κώστας Καντούρης, η επίθεση έγινε σε αποθήκη καυσίμων, στις 6:35 το πρωί, ενώ μια ώρα πριν είχαν ηχήσει σειρήνες. Στο σημείο συνεχίζουν να γίνονται εκρήξεις ενώ απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι.

Οι συζητήσεις για ειρηνευτική συμφωνία έχουν προχωρήσει σημαντικά, καθώς η Μόσχα αποδέχτηκε προφορικά τις βασικές θέσεις της Ουκρανίας, και το Κίεβο αναμένει τώρα τη γραπτή επιβεβαίωση, υποστήριξε ο επικεφαλής των Ουκρανών διαπραγματευτών. Παράλληλα μίλησε για πιθανή συνάντηση μεταξύ των προέδρων των 2 χωρών, ενδεχομένως στην Τουρκία.

Εν τω μεταξύ, ένα τοπίο αποκάλυψης, με άταφα πτώματα διάσπαρτα στους δρόμους, αντίκρισαν οι Ουκρανοί στις περιοχές κοντά στο Κίεβο, τις οποίες εγκαταλείπει ο ρωσικός στρατός. Άφησαν πίσω τους την απόλυτη καταστροφή, είπε ο πρόεδρος Ζελένσκι, και προειδοποίησε ότι αυτές οι περιοχές παραμένουν επικίνδυνες για τους πολίτες, καθώς πολλά σημεία είναι παγιδευμένα με νάρκες.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται σκληρές μάχες στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ουκρανίας, και ειδικότερα στην πολιορκημένη Μαριούπολη, όπου γίνεται νέα απόπειρα απομάκρυνσης αμάχων, με αυτοκινητοπομπή του Ερυθρού Σταυρού, αλλά οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι συναντούν εμπόδια. Το Κρεμλίνο επέρριψε την ευθύνη στις καταστροφικές -όπως είπε- ενέργειες της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ