27 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Νέες μονάδες υγείας και περισσότερες κλίνες αποκτά το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών – ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ εγκρίθηκε η τροποποίηση του Οργανισμού Λειτουργίας του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της διοίκησης του νοσοκομειακού ιδρύματος καθώς ο υφιστάμενος υπήρχε από το 2012.

Στον νέο Οργανισμό περιλαμβάνονται ιατρικές Μονάδες που ήδη είχαν συσταθεί και λειτουργούσαν στο Νοσοκομείο αλλά δεν είχε αποτυπωθεί η οργανική τους υπόσταση.

Ανοίγεται, έτσι, ο δρόμος για την περαιτέρω ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους της Λέσβου με ορίζοντα την επόμενη δεκαετία.

Τα κυριότερα σημεία που αφορά η συγκεκριμένη τροποποίηση είναι :

1. Αύξηση των κλινών από 250 σε 299, γεγονός που θα επιτρέψει τη σύσταση νέων τμημάτων, που μέχρι σήμερα λόγω του αριθμού των κλινών δεν ήταν δυνατό να ζητηθούν.

2. Ένταξη εννέα ειδικών μονάδων στο πλαίσιο ιατρικών τμημάτων (εκ των οποίων κάποια λειτουργούσαν χωρίς να έχουν αποτυπωθεί το 2012 στον Οργανισμό), όπως :

– Αιματολογίας

– Ογκολογίας

– Λοιμώξεων

– Αιμοδυναμικό

– Νεογνολογικό

– Μεταναισθητικής Φροντίδας – ΜΜΑΦ

– Αυξημένης Φροντίδας

3. Σύσταση αυτόνομης Μονάδας Ύπνου,

Η ένταξη των ανωτέρω Μονάδων στον νέο Οργανισμό θα επιτρέψει α) την αύξηση του αριθμού των προβλεπόμενων μόνιμων θέσεων ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού β) την έγκριση επιχορηγήσεων για την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, για την αδιάλειπτη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Με ανακοίνωση της η Διοίκηση του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης εκφράζει τις ευχαριστίες της προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου και ιδιαίτερα τον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτή Νομού Λέσβου κ. Χ. Αθανασίου, που συνέβαλαν καθοριστικά στην επίτευξη ενός από τους κυριότερους στόχους του νοσοκομείου για την περαιτέρω ανάπτυξή του και την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών του.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ