2 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Νίκος Παππάς: «Αν συναντούσα έναν εμπρηστή πολύ δύσκολα θα έμενα μόνο στα λόγια»

Ο άσος της ΑΕΚ, Νίκος Παππάς, μίλησε συνέντευξή του για την εθελοντική συμμετοχή του στην κατάσβεση των πυρκαγιών στη Βόρεια Εύβοια και τα συναισθήματα που του δημιούργησε αυτή η εμπειρία.

Συνέντευξη στο Mega παραχώρησε ο Νίκος Παππάς, όπου αναφέρθηκε στο πως έζησε τις πυρκαγιές στην Βόρεια Εύβοια, όπου είχε σπεύσει να βοηθήσει στην κατάσβεσή τους. Ο έμπειρος γκαρντ μίλησε για το κίνητρο που τον έκανε να αφήσει τις διακοπές του και να βρεθεί στην Εύβοια, ενώ ανάμεσα σε άλλά τόνισε πως δύσκολα θα έμεν μόνο στα λόγια αν συναντούσε ποτέ κάποιον εμπρηστή.

«Ούτε όαση είμαι ούτε έκανα κάτι σημαντικό. Ήμουν εκεί στην περιοχή. Ήμουν στο σπίτι της πρώην συντρόφου μου στη Μύκονο. Θεώρησα ανήθικο να κάνω τις διακοπές μου, να τρώω τα φαγητά μου, να πίνω και δίπλα στο σπίτι μου να υπάρχει τέτοια καταστροφή. Οπότε έτσι αποφάσισα να πάω. Δεν έκανα κάτι ουσιαστικό εγώ. Υπήρχαν εκεί άνθρωποι που είναι πραγματικά ήρωες, που πήγαν στις φωτιές με τεράστια αυταπάρνηση. Θυσίασαν πολλά και μπήκαν στις φωτιές για να σώσουν ό,τι μπορούν. Εγώ έτυχε να είμαι απλά επώνυμος», δήλωσε αρχικά ο γκαρντ της ΑΕΚ.

Για το αν φοβήθηκε μήπως τεθεί σε κίνδυνο ο ίδιος ή η καριέρα του: «Εντάξει, μπορεί να ρισκάρεις και στον δρόμο ή όταν παίζεις με τον σκύλο σου. Ο καθένας κάνει αυτό που αισθάνεται και αυτό που τον γεμίζει. Αν έβαλα ένα μικρό λιθαράκι στην διάσωση ενός ζώου ή στο να μιλήσω απλά με έναν πυροσβέστη νιώθω περήφανος και θα το έκανα ξανά».

Για την αγάπη του για τα ζώα: «Έχω μία ιδιαίτερη αγάπη, ναι. Ο Μάριος (σ.σ. ο σκύλος του) είναι αδερφός μου. Καταλαβαίνει τα πάντα. Έτσι νιώθω για όλα τα ζωάκια. Πήγαμε στον Άγιο Στέφανο, μαζέψαμε όσα μπορούσαμε. Θυμάμαι μία ιστορία. Ήταν ένα σκυλάκι σε μία μάντρα, οι πυροσβέστες προσπάθησαν να το σώσουν, αλλά αυτό δάγκωνε και ήταν επιθετικό. Έφυγαν οι άνθρωποι, δεν μπορούσαν να κάτσουν άλλο εκεί και εγώ με τον φίλο μου σκεφτήκαμε ότι δεν μπορούμε να φύγουμε. Έτσι, ο φίλος μου φρόντισε να του αποσπάσει την προσοχή, εγώ άνοιξα την πόρτα και τρέξαμε πάρα πολύ. Δεν έχω τρέξει πιο γρήγορα στη ζωή μου», ανέφερε.

Για το πώς θα αντιδρούσε αν έβλεπε μπροστά του έναν εμπρηστή: «Υπάρχει θύμος και οργή. Η σημερινή εικόνα με στεναχωρεί. Δεν θέλω να γίνω γραφικός… Πολύ δύσκολα θα έμενα μόνο στα λόγια».

To άρθρο Νίκος Παππάς: «Αν συναντούσα έναν εμπρηστή πολύ δύσκολα θα έμενα μόνο στα λόγια» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy