29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ναυάγησαν σε ερημονήσι στις Μπαχάμες: Έτρωγαν καρύδες και… αρουραίους για 33 μέρες (pics, vid)

Ναυάγησαν σε ερημονήσι στις Μπαχάμες: Έτρωγαν καρύδες και… αρουραίους για 33 μέρες (pics, vid)

Nαυάγησαν σε ερημονήσι στις Μπαχάμες, παρέμειναν σε αυτό για σχεδόν πέντε εβδομάδες, έτρωγαν καρύδες και… αρουραίους και τελικά διασώθηκαν. Και όχι, δεν είναι σενάριο ταινίας. 

Είναι η περιπέτεια τριών Κουβανών, οι οποίοι εντοπίστηκαν πρόσφατα από την ακτοφυλακή των ΗΠΑ στο ακατοίκητο νησί Ανγκουίλα Κι. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, οι τρεις πολίτες της Κούβας – δύο άνδρες και μια γυναίκα – είχαν κολυμπήσει στο ερημονήσι 33 μέρες νωρίτερα, όταν το σκάφος τους αναποδογύρισε λίγο πιο μακριά από τις ακτές του.

 

Το διάστημα που έμειναν στο Ανγκουίλα Κι επιβίωσαν τρώγοντας καρύδες, θαλάσσια σαλιγκάρια και… αρουραίους. Οι τρεις κουβανοί είχαν φτιάξει αυτοσχέδιες σημαίες και τις ανέμιζαν, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να τραβήξουν την προσοχή των επιβαινόντων στο ελικόπτερο της ακτοφυλακής.

 

Αρχικά το ελικόπτερο που εντόπισε τους ναυαγούς επέστρεψε στη βάση του, καθώς δεν ήταν δυνατόν να προσγειωθεί στο νησάκι, και μια άλλη ομάδα επέστρεψε αργότερα την ίδια μέρα για να τους πετάξει νερό, τρόφιμα και εξοπλισμό ραδιοεπικοινωνίας.

Δείτε βίντεο:

Το επόμενο πρωί, ένα άλλο ελικόπτερο περισυνέλεξε τους ναυαγούς. Παρότι δεν έφεραν σημαντικά τραύματα μεταφέρθηκαν σε ιατρικό κέντρο του Lower Keys καθώς παρουσίαζαν συμπτώματα κόπωσης και ήταν αφυδατωμένοι. 

«Είναι απίστευτο. Δεν ξέρω πως τα κατάφεραν. Έμεινα έκπληκτος από την καλή κατάσταση στην οποία ήταν όταν βρέθηκαν», ανέφερε στέλεχος του Σώματος στον τηλεοπτικό σταθμό WPLG του Μαϊάμι.

Με πληροφορίες από CNNi, New York Times, AFP και Guardian

To άρθρο Ναυάγησαν σε ερημονήσι στις Μπαχάμες: Έτρωγαν καρύδες και… αρουραίους για 33 μέρες (pics, vid) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ