3 Οκτωβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Ξεκινά αύριο στην Αιδηψό το 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών (16-18 Σεπτεμβρίου). Το πρόγραμμα, οι ομιλητές

Από τις 16 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αιδηψό το 28ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, που θα έχει καθαρά ιδιαίτερο χαρακτήρα, λόγω των καταστροφών που υπέστη το περιβάλλον κατά την περσινή μεγάλη πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια. Τη συνδιοργάνωση έχει αναλάβει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ συνδράμει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το συνέδριο έρχεται ως συνέχεια του προηγούμενου, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Παλαιοκατούνα του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας. Στο φετινό συνέδριο προβλέπεται μεγάλη συμμετοχή ομιλητών από τον χώρο της εκπαίδευσης, της έρευνας, της επιχειρηματικότητας και από πολλούς οργανισμούς, και αναμένεται να παρουσιαστούν ολοκληρωμένες προτάσεις για την ανάπτυξη του αγροτικού χώρου· αναμένονται και συμμετοχές από την Ευρυτανία.

«Είναι μια ευκαιρία για τους νέους αγρότες αλλά και για όλους τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα να συμμετέχουν και να ενημερωθούν για την υπάρχουσα κατάσταση και το μέλλον του κλάδου», δηλώνει η Αντιπεριφερειάρχης Δασικής-Ορεινής Πολιτικής & Κτηνοτροφίας, Κατερίνα Καλαντζή, η οποία θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου.

Όπως εξηγεί με τη σειρά του ο Νίκος Παυλονάσιος, πρόεδρος της Π.Ε.Ν.Α., «το φετινό συνέδριο είναι ξεχωριστό για τους νέους αγρότες, γιατί έχει καθαρά εμβληματικό χαρακτήρα. Οι περσινές πυρκαγιές άφησαν πληγές σε έναν τόπο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Εμείς, από την πλευρά μας, αποφασίσαμε το συνέδριο να πραγματοποιηθεί στη Βόρεια Εύβοια, για να βάλουμε το δικό μας κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

(με στοιχεία από ypaithros.gr)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ