15 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ξεκινά ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου «Γιώργος Θυμής» 2023

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Φίλων της Κ.Ο.Θ. διοργανώνουν τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο διεθνή διαγωνισμό πιάνου, που φέρει το όνομα του σπουδαίου Έλληνα μουσουργού και επί σειρά ετών Διευθυντή της Κ.Ο.Θ., Γιώργου Θυμή.

50 νέοι πιανίστες από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη και 7 παγκοσμίως καταξιωμένοι κριτές συμμετέχουν στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου «ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΥΜΗΣ» (10th International Piano Competition «Giorgos Thymis»), ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 12 έως τις 20 Ιανουαρίου 2023, στην Αίθουσα Δοκιμών της Κ.Ο.Θ. και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε δεύτερη χρονιά από το Σύλλογο Φίλων Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και αποτελεί κορυφαίο μουσικό γεγονός για την πόλη της Θεσσαλονίκης, πόλος έλξης Ελλήνων και ξένων.

Ο καταξιωμένος πλέον διεθνώς Διαγωνισμός Πιάνου προσελκύει καταπληκτικούς πιανίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη και συγκεντρώνει τα βλέμματα όλων των φίλων της πιανιστικής τέχνης,  ενώ είναι και μέλος του Alink-Argerich Foundation.

ΕΠΑΘΛΑ

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ
• Χρηματικό έπαθλο 5.000€
• Συναυλία με την Κ.Ο.Θ. (σύμπραξη ως σολίστ)
• Ατομικό ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
• Ατομικό ρεσιτάλ σε άλλη ελληνική πόλη

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ
• Χρηματικό έπαθλο 3.500€
• Ατομικό ρεσιτάλ στη Θεσσαλονίκη

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ
• Χρηματικό έπαθλο 2.000€
• Ατομικό ρεσιτάλ στη Θεσσαλονίκη

ΕΠΑΙΝΟΣ
• Χρηματικός έπαινος 2.000€ στον καλύτερο Έλληνα διαγωνιζόμενο

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του 10ου Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου «ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΥΜΗΣ» είναι παγκοσμίως καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες που τιμούν με την παρουσία τους το διαγωνισμό: Cyprien Katsaris (Γαλλία), Κatarzyna Popowa Zydron (Πολωνία), Γιώργος Κωνσταντινίδης (Ελλάδα), Klaus Sticken (Αυστρία), Sergio Tiempo (Βενεζουέλα – Aργεντινή), Μαρίλένα Λιακοπούλου (Ελλάδα), Pablo Galdo (Ισπανία).

ΓΥΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ (ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ – ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ – ΤΕΛΙΚΟΣ)

Ο Διαγωνισμός ξεκινάει στις 12 Ιανουαρίου 2023 στις 20:00 στην Αίθουσα ‘Σόλων Μιχαηλίδης’ της Κ.Ο.Θ. με την τελετή υποδοχής των διαγωνιζομένων, τη γνωριμία με την κριτική επιτροπή και την κλήρωση για τον προκριματικό γύρο (13- 15 Ιανουαρίου 2023). Από τον προκριματικό θα προκύψουν οι 12 πιανίστες που θα συνεχίσουν στον ημιτελικό (16-17 Ιανουαρίου 2023). Οι 3 φιναλίστ που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή, θα πραγματοποιήσουν πρόβες με την Κ.Ο.Θ. (18-19 Ιανουαρίου) για τον μεγάλο τελικό (20 Ιανουαρίου 2023).

Ο Προκριματικός και ο Ημιτελικός έχουν τη μορφή ρεσιτάλ και θα διεξαχθούν στην Αίθουσα Δοκιμών ‘Σόλων Μιχαηλίδης’ της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό που μπορεί να παρακολουθήσει δωρεάν όλα τα ρεσιτάλ των διαγωνιζόμενων, παρουσία της κριτικής επιτροπής (ώρες 11:00-14:00 και 17:00-20:00).

Ο Τελικός θα διεξαχθεί την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 στις 21:00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης – Μ2), όπου οι 3 φιναλίστ, ενώπιον κριτικής επιτροπής και κοινού, θα ερμηνεύσουν από ένα κοντσέρτο για πιάνο, με τη συνοδεία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, υπό τη μουσική διεύθυνση του Philippe Bach.

Στη συνέχεια θα απονεμηθούν τα βραβεία και έτσι θα ολοκληρωθεί ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου «Γιώργος Θυμής», ο οποίος θα ανανεώσει το ραντεβού του με τους φίλους του πιάνου για τον Ιανουάριο του 2025!

Συμπαραγωγή Κ.Ο.Θ. – Συλλόγου Φίλων Κ.Ο.Θ., Σε συνεργασία με τον Ο.Μ.Μ.Θ. – Ο διαγωνισμός είναι μέλος του Alink-Argerich Foundation.

Τιμές εισιτηρίων: Πλατεία: 15€, Θεωρεία/Εξώστης: 10€, Μειωμένο: 5€
Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου: Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, ΑμεΑ, κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, Μέλη Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ.

Εκδοτήριο Κ.Ο.Θ., Λ. Νίκης 73, Τηλ.: 2310236990, Ώρες λειτουργίας: 8:00-15:00, Ηλεκτρονικό εισιτήριο: www.tsso.gr

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ