19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ξεκινούν αποκλειστικά στο Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας, οι εμβολιασμοί της ΑstraΖeneca στην Ευρυτανία, στις ηλικίες 60-64

Φτάνουν τα πρώτα εμβόλια της ΑstraΖeneca στην Ευρυτανία και σύμφωνα με τον προγραμματισμό ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην ηλικιακή ομάδα 60 – 64, οι οποίοι θα γίνονται αποκλειστικά και μόνο στο Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου, λόγω του γεγονότος ότι το εμβόλιο της ΑstraΖeneca είναι πιο ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, δεν χρειάζεται ψυγεία χαμηλής θερμοκρασίας και μπορεί να διατηρηθεί για μήνες σε απλό ψυγείο. Έτσι, αποφασίστηκε να διαχωριστούν τα εμβολιαστικά κέντρα που χρησιμοποιούν το εμβόλιο της Pfizer από εκείνα με το εμβόλιο της ΑstraΖeneca.

Όπως εξηγεί το υπουργείο, ο διαχωρισμός γίνεται και για να μην υπάρχει σύγχυση μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης που πρέπει να πραγματοποιούνται υποχρεωτικά από το ίδιο εμβόλιο. Ειδικότερα, για το εμβόλιο της ΑstraΖeneca, η δεύτερη δόση γίνεται μετά από δώδεκα (12) εβδομάδες. Επιπλέον, στόχος του υπουργείου είναι να αποτραπεί και ο συνωστισμός στα κεντρικά εμβολιαστικά κέντρα.

Το εμβολιαστικό κέντρο στη Δυτική Φραγκίστα είναι πανέτοιμο να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς στον πληθυσμό με το εμβόλιο της ΑstraΖeneca. Οι εμβολιασμοί ξεκινούν την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 και θα πραγματοποιούνται από το πρωί μέχρι και το βράδυ, από δύο βάρδιες νοσηλευτικού προσωπικού, καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι και το Σάββατο· εμβολιασμοί δεν θα γίνονται τις Κυριακές.

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τον ΑΜΚΑ του πολίτη, χωρίς, ωστόσο, να εξετάζεται αν είναι μόνιμος κάτοικος Ευρυτανίας ή διαμένει σε άλλους νομούς. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες των Ευρυτανικών Νέων, έχουν ήδη ξεκινήσει να αποστέλλονται μηνύματα στα κινητά πολίτων, οι οποίοι μένουν και σε περιοχές εκτός Ευρυτανίας.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, αν κάποιος κάτοικος Λαμίας -για παράδειγμα- δεχθεί μήνυμα στο κινητό του (λόγω του ΑΜΚΑ του, καθώς είναι Ευρυτάνας) να εμβολιαστεί στο εμβολιαστικό κέντρο της Δυτικής Φραγκίστας, μπορεί να δηλώσει ότι επιθυμεί να εμβολιαστεί σε κέντρο της Φθιώτιδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μοναδικό εμβολιαστικό κέντρο αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τις ηλικίες 60 – 64 βρίσκεται στη Στυλίδα.

Πώς θα κλείσετε ραντεβού

Οι πολίτες που θέλουν να εμβολιαστούν μπορούν να κλείσουν ραντεβού με τους εξής παρακάτω τρόπους:

-Μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS), εφόσον οι πολίτες έχουν εγγραφεί στη άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού, όπως θα αναλυθεί στη συνέχεια.

Απευθείας από τους πολίτες με την είσοδό τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπως θα αναλυθεί στη συνέχεια.

-Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση τρίτων προσώπων, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα ενσωματωθεί σε δεύτερο χρόνο στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Επίσης, ο τρίτος που θα προσέρχεται θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του άμεσα ενδιαφερομένου, καθώς και τον ΑΔΤ, ή να φέρει φωτοτυπία τους.

-Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο φαρμακείο. Οι αναλυτικές οδηγίες και κατευθύνσεις για τον προγραμματισμό ραντεβού στα φαρμακεία θα παρασχεθούν άμεσα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ