27 Σεπτεμβρίου 2021

Οικονόμου: Καμία χαλάρωση στα μέτρα για την Πρωτοχρονιά – Τι είπε για μετακίνηση από νομό σε νομό

Οικονόμου: Καμία χαλάρωση στα μέτρα για την Πρωτοχρονιά – Τι είπε για μετακίνηση από νομό σε νομό

Για το πως κύλησαν οι μέρες των Χριστουγέννων όσον αφορά στα μέτρα, για το τι θα γίνει την Πρωτοχρονιά αλλά και πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό, μίλησε στο MEGA ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

Όπως είπε, δεν υπάρχει καμία σκέψη για χαλάρωση μέτρων την Πρωτοχρονιά. «Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό πόσο οι συμπολίτες μας πειθάρχησαν στα μέτρα, αυτό δείχνει ότι έχουν πειστεί πλέον για την αναγκαιότητα των μέτρων» είπε. Ο κ. Οικονόμου ήταν αρνητικός στο αν θα μπορούσε να υπάρξει κάποια χαλάρωση των μέτρων για την Πρωτοχρονιά.

«Δεν υπάρχει καμία σκέψη για χαλάρωση. Τα μέτρα θα είναι εξίσου αυστηρά από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη δεδομένου ότι οποιαδήποτε χαλάρωση μπορεί να απενεργοποιήσει ό,τι έχουμε καταφέρει.

Για τη Δυτική Αττική τόνισε ότι δεν θα χαλαρώσουν άμεσα τα μέτρα, προσθέτοντας ότι όλα θα εξαρτηθουν από τις εισηγήσεις των ειδικών. Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής στην συντριπτική τους πλειοψηφία εφάρμοσαν τα μέτρα, είπε ο κ. Οικονόμου, με εξαίρεση ελάχιστες ομάδες ατόμων που προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια. Αναφερόμενος δε στους χειρισμούς στο θέμα τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «αυτοί που πρέπει να λογοδοτήσουν θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Για το πότε μπορεί να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό τόνισε ότι αναμένονται οι εισηγήσεις των επιστημόνων για να ληφθούν οι αποφάσεις για το τι θα ισχύσει μετά τις 7 Ιανουαρίου.

Απευθυνόμενος δημόσια στους αστυνομικούς τους ευχαρίστησε και τους συνεχάρη για την επιτέλεση των καθηκόντων τους με αυξημένο αίσθημα ευθυνης όλο το διάστημα του κορονοϊού, κάτι που όπως είπε έχει εκτιμηθεί από την κυβέρνηση, ενώ για το αν θα μπορούσε να τους δοθεί έκτακτο επίδομα, τόνισε ότι «τα οικονομικά θέματα εξαρτώνται από τη γενικότερη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας». Οι αστυνομικοί πάντως «γνωρίζουν το ουσιαστικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης», προσέθεσε.

 

To άρθρο Οικονόμου: Καμία χαλάρωση στα μέτρα για την Πρωτοχρονιά – Τι είπε για μετακίνηση από νομό σε νομό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ