29 Ιανουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ από τη Ρωσία διπλασιάστηκαν τον Οκτώβριο

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ από τη Ρωσία υπερδιπλασιάστηκαν τον Οκτώβριο παρά τις οικονομικές κυρώσεις της Ουάσιγκτον κατά της Μόσχας, ανακοίνωσε το Γραφείο Στατιστικής των ΗΠΑ. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εισήγαγαν ρωσικά προϊόντα αξίας 732 εκατομμυρίων δολαρίων τον Οκτώβριο, από 332,1 εκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο, αναφέρει η έκθεση. 

Αυτό είναι, ωστόσο, σημαντικά μικρότερο σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2021, όταν οι ΗΠΑ εισήγαγαν αγαθά από τη Ρωσία αξίας 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει το Russia Today. 

Πέρυσι, οι ΗΠΑ ήταν ο πέμπτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας όσον αφορά τον συνολικό εμπορικό κύκλο εργασιών. 

Μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις στη Μόσχα, απαγορεύοντας την εισαγωγή ορισμένων ρωσικών αγαθών, κυρίως ρωσικών ενεργειακών προϊόντων, αλλά και αλκοολούχων ποτών, θαλασσινών, μη βιομηχανικών διαμαντιών. 

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ από τη Ρωσία ήταν σε σταθερή πτώση μέχρι τον Αύγουστο του 2022, μετά τον οποίο κατέγραψαν την πρώτη μηνιαία άνοδο. 

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το μεγαλύτερο στοιχείο στις εισαγωγές ρωσικών προϊόντων από τις ΗΠΑ τον Οκτώβριο ήταν τα λιπάσματα, η αξία των οποίων ξεπέρασε ακόμη και τα επίπεδα που είχαν καταγραφεί πριν από την ουκρανική κρίση. Άλλες μεγάλες ρωσικές αποστολές περιελάμβαναν σίδηρο, χάλυβα και μη σιδηρούχα μέταλλα, αναφέρει το Tanjug. 

Την ίδια στιγμή, οι εξαγωγές των ΗΠΑ στη Ρωσία μειώθηκαν στα 80,1 εκατ. δολάρια τον Οκτώβριο από 90,4 εκατ. δολάρια τον προηγούμενο μήνα. 

Συγκριτικά, τον περασμένο Οκτώβριο, οι ΗΠΑ εξήγαγαν αγαθά αξίας 524 εκατομμυρίων δολαρίων στη Ρωσία. 

Πηγή: Politika.rs

Μετάφραση : Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy