24 Μαρτίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Ολικός παγετός σήμερα σε πολλές περιοχές της Ευρυτανίας, σταδιακά παρελθόν οι χιονοπτώσεις – Βελτιώνεται ο καιρός

Στα ανατολικά του ν. Ευρυτανίας επιμένουν ακόμα λίγες χιονοπτώσεις, ασθενούς -κατά κύριο λόγο- έντασης. Στο Καρπενήσι, τα ξημερώματα της Πέμπτης (13/1) χιόνισε, ωστόσο το βασικό γνώρισμα του καιρού είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός.

Σήμερα, σε πολλές περιοχές του νομού θα επικρατήσει ολικός παγετός, δηλαδή η θερμοκρασία δεν θα ανέβει πάνω από το μηδέν κατά τη διάρκεια του 24ώρου. Όπως είναι φυσικό, επικρατεί ολισθιρότητα σε δρόμους και πεζοδρόμια, γι’ αυτό οδηγοί και πεζοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Εξάλλου, με απόφασή τους, οι Δήμοι Καρπενησίου ανακοίνωσαν ότι τα σχολεία σήμερα θα ανοίξουν στις 9 το πρωί (μια ώρα αργότερα), λόγω του παγετού. Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στα ψηλά περάσματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού.

Η κακοκαιρία «Διομήδης», όπως είχαν προβλέψει τα Ευρυτανικά Νέα, επηρέασε -κυρίως- το νοητό τόξο Φουρνά – Άγιος Νικόλαος – Κρίκελλο – Δομνίστα, ενώ όσον αφορά το Καρπενήσι, το Βελούχι λειτούργησε ξανά ως φυσικό εμπόδιο και οι χιονοπτώσεις ήταν πιο περιορισμένες.

Στα προσεχή, ήδη από την Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου, ο καιρός θα έχει βελτιωθεί οριστικά παντού και η ηλιοφάνεια θα επιστρέψει. Νωρίς το πρωί, πάντως, η θερμοκρασία θα πέσει πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Η απουσία φαινομένων και οι αίθριες καιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν τουλάχιστον έως και την Κυριακή (16/1).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ