Ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Παγκόσμιο της Ιταλίας ο Γιάννης Αντωνίου. Συμμετείχε σε δύο τελικούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε δύο τελικούς, στα αγωνίσματα του γιγαντιαίου και απλού σλάλομ, συμμετείχε, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αλπικών αγωνισμάτων της Κορτίνα της Ιταλίας, ο Γιάννης Αντωνίου.

Το πρωί της Κυριακής (21/2), ο 25χρονος αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου έτρεξε στον τελικό της τεχνικής κατάβασης (SL), σε μια πίστα που δυσκόλεψε ακόμα και γνωστά ονόματα του αθλήματος και ανάγκασε και τον Γιάννη σε εγκατάλειψη· έτσι, η παρουσία του στον αγώνα ολοκληρώθηκε αφού δεν θα έχει το δικαίωμα σε δεύτερη κατάβαση. Την προηγούμενη ημέρα, ο κορυφαίος χιονοδρόμος είχε κερδίσει επάξια την πρόκριση για τον τελικό του σλάλομ, καθώς κατετάγη στον προκριματικό 17ος.

Στον τελικό του απλού σλάλομ αγωνίστηκαν -για πρώτη φορά- τρεις Έλληνες, με τον Αλέξανδρο Γκιννή να τερματίζει στην 22η θέση στη 1η διαδρομή και να αγωνίζεται αργότερα στη 2η διαδρομή· ο Γιάννης Πρώιος δεν ολοκλήρωσε το πρώτο σκέλος του αγώνα.

Ο Γιάννης Αντωνίου, όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, είχε προκριθεί αυτομάτως στον τελικό του γιγαντιαίου σλάλομ, όπου έτρεξε το πρωί της Παρασκευής (19/1)· δεν κατάφερε να τερματίσει στη 2η διαδρομή και έτσι δεν βαθμολογήθηκε.

Συνολικά, η παρουσία του 25χρονου σκιέρ στην Ιταλία κρίνεται πετυχημένη, αφού έρχεται μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό και σε μια δύσκολη και ιδιαίτερη -για όλους τους αθλητές- χιονοδρομική σεζόν, λόγω της πανδημίας.

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά