23 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Οργή και απόγνωση στη Λιβύη – Ζητούν να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας

Οργή λαού στη Ντέρνα της Λιβύης για την αποτυχία των Αρχών να προστατεύσουν τους κατοίκους από τις φονικές πλημμύρες. Μαζική ήταν η συμμετοχή στη διαδήλωση που κατέληξε με φωτιά στο σπίτι του δημάρχου. Οι Αρχές ζήτησαν να φύγουν όλοι οι δημοσιογράφοι από την μαρτυρική πόλη με το πρόσχημα της διευκόλυνσης του έργου διάσωσης.

Μετά τον θρήνο και την καταστροφή, η έκρηξη οργής. Διαδηλωτές πυρπολούν το σπίτι του δημάρχου της Ντέρνα, καθώς ξεχειλίζουν ο θυμός και η απόγνωση για τους χιλιάδες θανάτους από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Νωρίτερα, εκατοντάδες άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Μεγάλο Τέμενος της πόλης.

Με αίτημα να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για την πρωτοφανή καταστροφή, φώναζαν συνθήματα κατά των Αρχών της ανατολικής Λιβύης και του προέδρου του κοινοβουλίου Αγκίλα Σάλεχ.

Οι διαδηλωτές ζητούν τη διεξαγωγή επείγουσας διεθνούς έρευνας για την τραγωδία, την ώρα που πολλοί κάτοικοι εξακολουθούν ν αναζητούν στα συντρίμμια τους αγαπημένους τους και γονείς προσπαθούν να αντέξουν τον πόνο από τον χαμό των παιδιών τους.

Για τον κίνδυνο μιας νέας καταστροφικής κρίσης από ασθένειες που μπορεί να προκληθούν από το μολυσμένο νερό και την έλλειψη υγιεινής, προειδοποιεί ο ΟΗΕ.

Επιμέλεια: Ευγενία Μυρίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ