3 Οκτωβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Ορεινό τρέξιμο / Νικητής στο Μονοπάτι του Εφιάλτη ο Δημήτρης Ελευθερίου, που πλησίασε και το ρεκόρ διαδρομής

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η μεγάλη συμμετοχών αθλητών αλλά και η οργανωτική και αγωνιστική δομή του 12ου Ορεινού Αγώνα Τρεξίματος «Ανόπαια Ατραπός» που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Λαμιέων.

Ένας αγώνας που διεξήχθη σε μονοπάτια του ελατοσκέπαστου Καλλίδρομου όρους, μια διαδρομή εντόνως ιστορική αφού πιθανολογείται ότι στο μεγαλύτερο μέρος του αποτελεί μέρος της ιστορικής διαδρομής γνωστής ως «Μονοπάτι του Εφιάλτη», η οποία, έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την έκβαση της μάχης των Θερμοπυλών.

Η εκκίνηση του αγώνα έγινε δίπλα από την Ιερά Μονή Δαμάστας, με συνολικό μήκος της διαδρομής 15,2 χλμ., εκ των οποίων το 80% έγιναν σε μονοπάτια και το 20% σε δασικούς δρόμους. Η διαδρομή έγινε μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο, αναδεικνύοντας το ιστορικό μεγαλείο της ευρύτερης περιοχής, με την κατάληξη του αγώνα να σημειώνεται στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Θερμοπυλών και το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.

Με νικητές τους Δημήτρη Ελευθερίου και Μαρία Ξανθή, έκλεισε η «Ανόπαια Ατραπός». Σε μια ιδανική μέρα για τρέξιμο, παρά τις βροχές των τελευταίων ημερών, σχεδόν τριακόσιοι εξήντα αθλητές, αριθμός ρεκόρ για τη διοργάνωση, απόλαυσαν μια μαγευτική διαδρομή. Ο Δημήτρης Ελευθερίου, από το Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, δεν είχε πρόβλημα να αναδειχθεί νικητής, ενώ ήθελε λιγότερο από 1,5 λεπτό για να σπάσει το ρεκόρ ανδρών, το οποίο κρατάει ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος από το 2018. Η πρωτιά στις γυναίκες, με τη Μαρία Ξανθή, συνοδεύτηκε και από ρεκόρ διαδρομής.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ