24 Ιουνίου 2021

Ουκρανία – κορονοϊός: Το Κίεβο κλείνει τα σχολεία και περιορίζει τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ουκρανία – κορονοϊός: Το Κίεβο κλείνει τα σχολεία και περιορίζει τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Το Κίεβο επιβάλλει νέα και αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα για να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός που χτυπάει και την Ουκρανία.

Έτσι το Κίεβο κλείνει τους παιδικούς σταθμούς και τα δημοτικά σχολεία ενώ διατηρεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς μόνο για τους εργαζομένους των απαραίτητων υπηρεσιών.

Οι περιορισμοί αυτοί, που θα διαρκέσουν “τουλάχιστον” μέχρι τις 16 Απριλίου, προκάλεσαν τεράστια μποτιλιαρίσματα το πρωί, με πολλούς κατοίκους να αναγκάζονται να πάρουν ταξί –το κόμιστρο των οποίων έχει υπερτριπλασιαστεί — για να πάνε στη δουλειά τους.

Επιχειρηματίες που εργάζονται σε τομείς που χαρακτηρίζονται απαραίτητοι (καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, μεταφορές) κατηγόρησαν τον Δήμο ότι δεν έδωσε τον απαραίτητο χρόνο για να χορηγήσουν άδειες κυκλοφορίες στους υπαλλήλους τους που θα τους επέτρεπαν να πάρουν το λεωφορείο ή το μετρό, τα οποία κυκλοφορούσαν ουσιαστικά άδεια.

Οι παιδικοί σταθμοί έκλεισαν και τα δημοτικά πέρασαν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, ακολουθώντας το παράδειγμα των γυμνασίων που λειτουργούν ήδη με τον τρόπο αυτόν από τα τέλη Μαρτίου.

Το Κίεβο, μια πόλη περίπου τριών εκατομμυρίων κατοίκων, κατέγραψε σήμερα περισσότερες από 400 νέες θετικές διαγνώσεις κορονοϊού και 32 θανάτους μέσα σε 24 ώρες, δήλωσε ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο. Συνολικά, περισσότεροι από 3.600 κάτοικοι έχουν πεθάνει από την αρχή της πανδημίας.

“Ελπίζω πως οι κάτοικοι του Κιέβου θα κατανοήσουν επιτέλους πως δεν μπορούμε να αγνοούμε τους κανόνες και να κάνουμε σαν να μην υπάρχει ο ιός”, είχε δηλώσει ο Κλίτσκο την Τετάρτη ανακοινώνοντας τους νέους περιορισμούς. “Προσπαθούμε να σας σώσουμε! Καταλάβετέ το σας παρακαλώ!”.’

Η Ουκρανία κατέγραψε σήμερα 10.179 νέες θετικές διαγνώσεις κορονοϊού και 254 θανάτους σε όλη την επικράτειά της, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Η χώρα είχε καταγράψει νέο ρεκόρ θανάτων (421) και ημερήσιων θετικών διαγνώσεων (20.341) προχθές, Σάββατο, ενώ η εκστρατεία εμβολιασμού, που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, προχωράει πολύ αργά. Μέχρι σήμερα, λιγότεροι από 300.000 Ουκρανοί έχουν λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Ουκρανία – κορονοϊός: Το Κίεβο κλείνει τα σχολεία και περιορίζει τα μέσα μαζικής μεταφοράς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά