23 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο αντίπαλος του Α.Νικολαΐδη στον τελικό του 2004, Μουν Νταε Σουνγκ στον τάφο του Έλληνα Ολυμπιονίκη

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη συγκλόνισε όχι μόνο τον ελληνικό αθλητισμό αλλά και την παγκόσμια οικογένεια του Ταε Κβο Ντο. Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του 2004 και στο Πεκίνο το 2008, άφησε την τελευταία του πνοή στις 14/10/2022 νικημένος από τον καρκίνο και στο άκουσμα της τραγικής είδησης δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον αντιμετώπισαν και εξέφρασαν τα συλληπητήρια τους στην οικογένειά του.

Ένας εξ αυτών, όμως, ο Κορεάτης Μουν Ντάε Σουνγκ, με τον οποίο ο Νικολαΐδης είχε τεθεί αντιμέτωπος στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά των Αγώνων της Αθήνας, τίμησε με έναν άκρως ξεχωριστό τρόπο τη μνήμη του Έλληνα Ολυμπιονίκη, επισκεπτόμενος ο ίδιος τον τάφο του.

Ο Κορεάτης πρωταθλητής επισκέφθηκε τον τάφο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη προκειμένου να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο την μνήμη του και στις δηλώσεις που έκανε στην κρατική τηλεόραση ανέφερε:

«Με τον Αλέξανδρο είχαμε μία δυνατή σχέση, για μεγάλο διάστημα. Αγαπούσε την Κορέα, όπως κι εγώ αγαπώ την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι σαν δεύτερη πατρίδα μου. Λυπάμαι πολύ που άργησα να έρθω. Ήμασταν δεμένοι, είχαμε μία πολύ δυνατή σχέση.»

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ