1 Οκτωβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Ο Γιάννης Μπέζος για την τηλεόραση: «Αυτό γινόταν το ’90 και το 2000 και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε»

«Αυτά είναι αστεία πράγματα το 2021», λέει ο Γιάννης Μπέζος.

Ο Γιάννης Μπέζος έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό «7 ΜΕΡΕΣ tv» και την Έφη Θεοδωρίδου, όπου απάντησε, μεταξύ άλλων, και για την τηλεόραση.

Πρόσφατα δηλώσατε ότι η ελληνική τηλεόραση παραμένει συντηρητική στη θεματολογία. Ποια θέματα δεν έχει αγγίξει;

Έχει αγγίξει ποτέ τη θέση της γυναίκας; Όχι. Τα θέματα των μειονοτήτων, τα φυλετικά, του σεξουαλικού προσανατολισμού, τη σχέση των παιδιών με τους γονείς; Και αν τα αγγίζει, το κάνει επιφανειακά. Ακόμα και οι κωμωδίες είναι συντηρητικές, το λεξιλόγιο είναι συντηρητικό. Πάνε και βάζουν «μπιπ» πάνω από τα λόγια. Αυτά είναι αστεία πράγματα το 2021. Φοβάμαι ότι πολλές φορές ο κόσμος προηγείται και εμείς είμαστε από πίσω και είναι λάθος.

Φέτος θα είναι μια σεζόν που θα θυμίζει παλιές εποχές.

Ελπίζω όχι, γιατί οι παλιές εποχές ήταν χάλια.

Εννοώ από άποψη αριθμού σειρών, υπάρχει μια ποικιλία.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι και ποιοτικές. Επειδή το πράγμα θα είναι πολύ δεν σημαίνει ότι θα είναι και καλό. Θα πρέπει να καταλαβαίνουμε τι κάνουμε, πού ξοδεύονται τα χρήματα, ποιοι είναι αυτοί που γράφουν, ποιοι είναι αυτοί που σκηνοθετούν, ποιοι είναι αυτοί που παίζουν, ποιοι είναι οι παραγωγοί.

Μην τα κάνουμε τα πράγματα απλά και μόνο για να βγαίνει το πρόγραμμα, γιατί αυτό γινόταν το ’90 και το 2000 και φτάσαμε τελικά εδώ που φτάσαμε. Θέλει μεγαλύτερη προσοχή και μεγαλύτερη τόλμη. Και πάνω απ’ όλα θέλει ανανέωση.

To άρθρο Ο Γιάννης Μπέζος για την τηλεόραση: «Αυτό γινόταν το ’90 και το 2000 και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ