7 Δεκεμβρίου 2021

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος Καρπενησίου επιστρέφει. “Ο άνθρωπος του Θεού” έρχεται το Σαββατοκύριακο – Τα μέτρα για τον κορονοϊό (vid)

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος Καρπενησίου ξεκινά και πάλι τη λειτουργία του. Μετά από πολύμηνη διακοπή λόγω της πανδημίας, το σινεμά της πόλης ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για το κοινό, με αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, η είσοδος στον Δημοτικό Κινηματογράφο γίνεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού) ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR ή κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 (rapid test), εντός τριάντα (30) ημερών μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν).

Για τα άτομα ηλικίας τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών είναι επίσης δυνατή η προσκόμιση δήλωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), τελευταίου εικοσιτετραώρου. Τονίζεται πως θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας παράλληλα με τον έλεγχο των πιστοποιητικών, ενώ υπενθυμίζεται πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

«Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»

Το δράμα «Ο άνθρωπος του Θεού» (109’) θα προβληθεί το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, στις 8.00 το βράδυ, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου. Στην περιγραφή της ταινίας, διαβάζουμε:

«Η δημοτικότητα του Νεκτάριου Κεφάλα, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, ο κλήρος τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να του στερήσουν την ιερατική του ιδιότητα και να τον εξορίσουν από την Αίγυπτο.

Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Όμως ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα. Ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια και χάρη στη φήμη του το μοναστήρι μεγαλώνει. Η Μονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα.

Στο Αρεταίειο νοσοκομείο λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα».

Το τρέιλερ της ταινίας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ