20 Αυγούστου 2022

ΜΕΝΟΥ

Ο Κατσαντώνης στην Αθήνα. Συσκέψεις για την πραγματοποίηση τιμητικής εκδήλωσης – Συνάντηση με τον Κ. Μπακογιάννη

από την έντυπη έκδοση

Η ανάδειξη της ηγετικής φυσιογνωμίας του Αντώνη Μακρυγιάννη, ευρύτερα γνωστού ως Κατσαντώνη, του ήρωα από τον Μάραθο Αγράφων που έδρασε στα προεπαναστατικά χρόνια στις περιοχές των Αγράφων, του Βάλτου και του Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, έρχεται ξανά στο προσκήνιο.

Μόλις πρόσφατα (αρ. φύλλου 990/23-2-22) τα Ευρυτανικά Νέα είχαν αναφερθεί με ρεπορτάζ τους στις ποικίλες, τιμητικές εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος Βορ. Τζουμέρκων, στην Ήπειρο, για τον Κατσαντώνη, όπου το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης. Ο τελευταίος βρέθηκε με αφορμή τον Κατσαντώνη και στην Αθήνα, όπου μεταξύ άλλων συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Σε καλό κλίμα έγιναν προπαρασκευαστικές συσκέψεις με τον Δήμαρχο Αθηναίων και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, Γιάννη Σελίμη, καθώς ο Δήμος και η Περιφέρεια αναμένεται να «αγκαλιάσουν» εμπράκτως την πρωτοβουλία μιας ξεχωριστής εκδήλωσης για τον προεπαναστατικό ήρωα, επί αττικού εδάφους.

«Στις συναντήσεις συμμετείχαμε από κοινού οι Δήμαρχοι Αγράφων, Αμφιλοχίας, Αργιθέας, Βορείων Τζουμέρκων και Λίμνης Πλαστήρα (μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου). Στην επικείμενη συνδιοργάνωση θα μετέχει και ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων. Ταυτόχρονα συζητήθηκαν αρκετοί ακόμα άξονες χάραξης πολιτικών με βάση το στοιχείο της ορεινότητας και δρομολογήθηκαν δυναμικές δράσεις», ανέφερε για τις συναντήσεις ο κ. Καρδαμπίκης.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ