14 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο Μακρόν θα συναντηθεί με τον φύλαρχο Ραόνι, αυτόχθονα ηγέτη της Αμαζονίας την Κυριακή

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα δεχθεί την Κυριακή τον φύλαρχο Ραόνι Μετουκρίτε, έναν εκ των αυτοχθόνων ηγετών της Αμαζονίας, προκειμένου να «επαναλάβει την προσήλωσή του στον σεβασμό των δικαιωμάτων των αυτοχθόνων λαών», ανακοίνωσε σήμερα το Ελιζέ.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον φύλαρχο Ραόνι αυτή την Κυριακή 4 Ιουνίου, στο Μέγαρο των Ηλυσίων, με την ευκαιρία της επίσκεψης του τελευταίου στο Παρίσι», γράφει η προεδρία σε ανακοίνωση.

«Ο φύλαρχος Ραόνι είχε γίνει δεκτός από τον αρχηγό του κράτους στο Ελιζέ τον Μάιο του 2019 και είχε επίσης προσκληθεί στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) στο Μπιαρίτς επί γαλλικής προεδρίας τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς», υπενθυμίζει η ίδια πηγή.

«Η συνάντηση της Κυριακής θα είναι μια ευκαιρία για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να επαναλάβει την προσήλωσή του στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αυτοχθόνων λαών και την αποφασιστικότητά του να εργαστεί για την προστασία των φυσικών καταφυγίων και κυρίως των τροπικών δασών που αποτελούν ζωτικές αποθήκες άνθρακα και θησαυρούς βιοποικιλότητας», προσθέτει το Ελιζέ.

«Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις προσεχείς σημαντικές ημερομηνίες για την ενίσχυση της προστασίας των δασών σε παγκόσμια κλίμακα», όπως η συνοδός κορυφής για μια νέα παγκόσμια οικονομική συμφωνία στις 22 και 23 Ιουνίου στο Παρίσι και μετά η Σύνοδος της Αμαζονίας φέτος το καλοκαίρι.

Σχεδόν 382 τετραγωνικά χιλιόμετρα καταστράφηκαν στην Αμαζονία τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν τον Απρίλιο, μια δραστική μείωση κατά 68% σε σχέση με τα 1.026 km2 που αποψιλώθηκαν τον Απρίλιο του 2022, τελευταία χρονιά της θητείας του προκατόχου του Λούλα, του ακροδεξιού Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ