19 Ιουνίου 2021

Ο Μπάιντεν ανέτρεψε το διάταγμα του Τραμπ για τους μετανάστες εργαζόμενους

Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν επέτρεψε τη λήξη εφαρμογής ενός διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ, που είχε εμποδίσει αρκετούς ξένους προσωρινούς εργαζόμενους να μπουν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ένα σχετικό δικαστικό έγγραφο που κατατέθηκε χθες.

Ο Μπάιντεν έχει ανακαλέσει μερικές από τις πολιτικές μετανάστευσης του Τραμπ μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στις 20 Ιανουαρίου, συμπεριλαμβανομένης και της ανάκλησης ενός εκτελεστικού διατάγματος που εμπόδισε την είσοδο σε αμερικανικό έδαφος αρκετών μεταναστών που είχαν αιτηθεί βίζα.

Ο Τραμπ για πρώτη φορά είχε υπογράψει την προεδρική εντολή για τους προσωρινούς ξένους εργαζόμενους τον Ιούνιο του 2020, ενώ την ανανέωσε με ισχύ μέχρι την 31η Μαρτίου πριν από την αποχώρησή του από την προεδρία.

Ο ίδιος είχε παρουσιάσει την εξέλιξη αυτή ως απαραίτητη για την προστασία των Αμερικανών εργαζόμενων, με δεδομένη την αύξηση της ανεργίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Το Reuters, αλλά και άλλα ΜΜΕ, αναφέρθηκαν στην προγραμματισμένη κίνηση λήξης του αναφερόμενου προεδρικού διατάγματος νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο Λευκός Οίκος δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα σχολιασμού.

To άρθρο Ο Μπάιντεν ανέτρεψε το διάταγμα του Τραμπ για τους μετανάστες εργαζόμενους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά