20 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο Πεζοπορικός καθάρισε, σηματοδότησε και χαρτογράφησε το “Μονοπάτι του καταρράκτη” στο Βουτύρο Eυρυτανίας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συντήρηση, ο καθαρισμός, η σήμανση και η ηλεκτρονική χαρτογράφηση μονοπατιού πέριξ του τοπικού διαμερίσματος Βουτύρο του Δήμου Καρπενησίου.

Το μονοπάτι έχει μήκος περίπου 4χλμ και η διάρκεια πεζοπορίας είναι λιγότερο από 2 ώρες συμπεριλαμβανομένου του χρόνου ξεκούρασης με τα σημεία θέασης και φωτογράφησης. Χαρακτηρίζεται ως εύκολο, με ήπιες κλήσεις και μικρό υψομετρικό και ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες και για πεζοπόρους που θα περπατήσουν για πρώτη φορά.

Είναι κυκλικής μορφής με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία του οικισμού. Έχει ονομαστεί «το μονοπάτι του καταρράκτη» γιατί στο μέσον της διαδρομής συναντά έναν πανέμορφο καταρράκτη, άγνωστο ακόμη και για πολλούς ντόπιους κατοίκους. Η σήμανση του μονοπατιού έχει γίνει με χρώμα ροζ και κόκκινο σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Powered by Wikiloc

Ο Πεζοπορικός Φυσιοδιφικός Σύλλογος Καρπενησίου, ευχαριστεί τα μέλη του, που με την εθελοντική τους εργασία συνέβαλαν τα μέγιστα για την ολοκλήρωση του έργου.

Ο Πεζοπορικός καλεί όλους όσοι αγαπούν την πεζοπορία να περπατήσουν το καταπληκτικό αυτό μονοπάτι που βρίσκεται τόσο πολύ κοντά στο Καρπενήσι, μέσα στο πανέμορφο δάσος του Βουτύρου· θα γοητευτούν με την ομορφιά του. Για περισσότερες πληροφορίες: Φωτεινή Δεδούση, Πρόεδρος του Πεζοπορικού, τηλ. 6979645272, Βασίλης Θεοδωρόπουλος, Μέλος του Δ.Σ., Υπεύθυνος Συντήρησης και Καθαρισμού Μονοπατιών, τηλ. 6974977917.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ