3 Οκτωβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Ο Σόιγκου ζήτησε να μειωθεί ο χρόνος παράδοσης στρατιωτικού εξοπλισμού στις δυνάμεις που μάχονται στην Ουκρανία

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, ζήτησε να μειωθεί ο χρόνος παράδοσης στρατιωτικού εξοπλισμού στις δυνάμεις που μάχονται στην Ουκρανία, ενόψει της ουκρανικής επίθεσης στην πρώτη γραμμή, αναφέρει η EFE.

«Ο εχθρός προσπάθησε να επιτεθεί σήμερα. Σε μόλις δύο ώρες, τα παιδιά μας κατέστρεψαν σήμερα το πρωί 30 άρματα μάχης και 10 οχήματα πεζικού. Επομένως, χρειάζεται αυτός ο εξοπλισμός. Ας βιαστείτε!», τόνισε ο Ρώσος στρατηγός κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε στρατεύματα στο Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια, ανέφερε το τμήμα του σε δήλωση.

Η Ρωσία επιμένει ότι η Ουκρανία έχει ήδη εξαπολύσει την αντεπίθεσή της στις περιοχές Ντόνετσκ και Ζαπορίζια, αν και το Κίεβο ανέφερε μια μέρα νωρίτερα ότι δεν είχε ακόμη ξεκινήσει.

Κατά την επίσκεψή του στη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια, ο Σόιγκου έλεγξε την προετοιμασία των τεθωρακισμένων οχημάτων και των όπλων που θα σταλούν στην πρώτη γραμμή, καθώς και τη συντήρησή τους.

«Ο υπουργός ζήτησε να μειωθεί ο χρόνος παραλαβής του εξοπλισμού από επιχειρήσεις (από τη ρωσική στρατιωτική βιομηχανία) και να προετοιμαστούν το συντομότερο δυνατό για να σταλούν στις μονάδες των ενόπλων δυνάμεων», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Ο Σόιγκου επέστησε επίσης την προσοχή της ηγεσίας της Κεντρικής Διεύθυνσης Τεθωρακισμένων του Υπουργείου Άμυνας στην εγκατάσταση πρόσθετης προστασίας στα άρματα μάχης πριν σταλούν στο μέτωπο.

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην «έγκαιρη παράδοση πυρομαχικών και πυραύλων» στις ρωσικές μονάδες, καθώς και στον μαχητικό συντονισμό στην εκπαίδευση των δυνάμεων.

Μετάφραση – Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ