25 Οκτωβρίου 2021

Ο Τσακαλώτος (ξανά) διαφωνεί με Πολάκη: Δεν γονατίσαμε εμείς τη μεσαία τάξη

Ο Τσακαλώτος (ξανά) διαφωνεί με Πολάκη: Δεν γονατίσαμε εμείς τη μεσαία τάξη

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διαφωνεί με τον Παύλο Πολάκη. Δεν θα μπορούσε να μην το κάνει μετά το «χάσαμε γιατί γα@@@αμε τη μεσαία τάξη» που είπε ο «αψής Σφακιανός» ερμηνεύτηκε ως καρφί για τον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν γονατίσαμε εμείς τη μεσαία τάξη» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Capital.gr, απαντώντας, αλλά χωρίς να το πει, στον Παύλο Πολάκη και τη δήλωση που έκανε πριν από μερικές μέρες σχετικά με τα αίτια της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποκρούει τα εσωκομματικά πυρά περί υπερφορολόγησης των πολιτών όταν εκείνος (επί ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή) ήταν «τσάρος» της οικονομίας.

Click4more Πολάκης: Χάσαμε γιατί γ@μ@σαμε την μεσαία τάξη

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, απορρίπτει, επίσης, τις μομφές ότι η νέα εσωκομματική τάση “ομπρέλα” όπου εντάχθηκε, προσπαθεί να βάλει “φρένο” στις επιδιώξεις της ηγεσίας. «Όχι» απαντά και στην ερώτηση για το εάν ισχύουν τα σενάρια που φέρουν την “ομπρέλα” να βολιδοσκοπεί ήδη πιθανούς διαδόχους του Αλέξη Τσίπρα κάτι που θα άνοιγε επί της ουσίας την κούρσα της διαδοχής.

Αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική, ο πρώην υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι χωρίς να δαπανηθεί όλο το “μαξιλάρι”, η κυβέρνηση μπορούσε να βρει δημοσιονομικό χώρο για μεγαλύτερη στήριξη των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αμφισβητώντας ότι αποτελεί λύση ο δανεισμός ή η αναστολή πληρωμών. Εκτιμά δε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα πέσει σαν ώριμο φρούτο.

Η προγραμματική δουλειά και η Αριστερά είναι για τον ίδιο η απάντηση που αναζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τις χαμηλές δημοσκοπικές του επιδόσεις καθώς στέκεται απέναντι στη στρατηγική του “ώριμου φρούτου”, ενώ δηλώνει «αισιόδοξος ότι μια Αριστερά που έχει την αυτοπεποίθηση να συζητά, να διαβουλεύεται, να παρεμβαίνει, να μη φοβάται την κοινωνία, έχει τα αυτιά της ανοιχτά, μπορεί να αλλάξει το κλίμα».

To άρθρο Ο Τσακαλώτος (ξανά) διαφωνεί με Πολάκη: Δεν γονατίσαμε εμείς τη μεσαία τάξη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ