19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πάνδημη θλίψη για τον χαμό του Γιώργου Καραγιάννη, σήμερα το μεσημέρι η κηδεία του στο Καρπενήσι

Βαρύ είναι το κλίμα στο Καρπενήσι και ολόκληρη την Ευρυτανία για τον θάνατο του Γιώργου Καραγιάννη, σε ηλικία 51 ετών, ύστερα από πολυήμερη, σκληρή μάχη με τον κορονοϊό, όπως έγραφαν χθες τα Ευρυτανικά Νέα.

Ο, καταγόμενος από το Παλαιοκάτουνο του δήμου Αγράφων, επιτυχημένος επαγγελματίας στον τομέα των κατασκευών ξύλου είχε διαγνωστεί θετικός και αρχικά νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, ωστόσο γρήγορα η υγεία του παρουσίασε επιδείνωση και στις 27 του Νοεμβρίου μεταφέρθηκε σε κλίνη ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Πάλεψε σκληρά για είκοσι ημέρες και παρότι έδειχνε πως θα καταφέρει να βγει νικητής, σοβαρές επιπλοκές που προέκυψαν κατά τη νοσηλεία του αποδείχθηκαν μοιραίες· την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου έφυγε από τη ζωή…

Στη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, στον κατάλογο των θυμάτων θα περιλαμβάνεται και το όνομα του Γιώργου Καραγιάννη· πίσω από τους αριθμούς, τις καμπύλες και τα ποσοστά, υπάρχουν άνθρωποι που «φεύγουν» και οικογένειες που δεν θα ξαναδούν τον δικό τους άνθρωπο.

Με τα περιοριστικά μέτρα σε πλήρη ισχύ δε, μόνο οι στενοί συγγενείς του θα μπορέσουν να τον αποχαιρετίσουν. Η κηδεία του θα γίνει στις 14:00 το μεσημέρι σήμερα, Παρασκευή 18/12, στον Ι.Ν. Ευρυτάνων Αγίων. Δυστυχώς, ο κορονοϊός αλλάζει ακόμα και τον τρόπο που βιώνουμε το πένθος.

Όλοι έχουν να πουν έναν καλό λόγο για τον 51χρονο Γιώργο, που ξεκίνησε από το Παλαιοκάτουνο και μέσα σε λίγες δεκαετίες έφθασε στην κορυφή, διευθύνοντας, μαζί με τον αδερφό του, Δημοσθένη, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευών ξύλου σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αποφασιστικός, οραματιστής, επίμονος, εργατικός και γενναιόδωρος, ο Γιώργος Καραγιάννης απέδειξε ότι ακόμα και απ’ τη μικρή, φτωχή Ευρυτανία, ο δρόμος προς την επιτυχία και την επαγγελματική καταξίωση δεν είναι αδιάβατος -ούτε βέβαια στρωμένος με ροδοπέταλα. «Είχε μόνο φίλους, κανέναν εχθρό. Βοήθησε πάρα πολύ κόσμο και ας μην το έλεγε, ήταν πάντα εκεί, σε κάθε δύσκολη στιγμή», έγραψε, μεταξύ άλλων, ένας απ’ τους δύο γιους του στα κοινωνικά δίκτυα.

Η εταιρεία «Καραγιάννης – Εφαρμογές Ξύλου» ιδρύθηκε το 1986, με ειδίκευση στον χώρο του ξύλινου κουφώματος και των ειδικών κατασκευών. Πάμπολλες δουλειές σε σπίτια, εξοχικές κατοικίες, καταστήματα, ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα φέρουν την «υπογραφή» της επιχείρησης, που όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει δουλειά σε δεκάδες Ευρυτάνες.

Ο Γιώργος Καραγιάννης είχε δημιουργήσει και μια αξιόλογη οικογένεια. Αφήνει πίσω του δύο αγόρια και τη γυναίκα του, Βασιλική.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ