Πάτρα: Τελευταίο αντίο στον Νάσο Νασόπουλο – Η πορεία του στο πέρασμα των δεκαετιών

Πάτρα: Τελευταίο αντίο στον Νάσο Νασόπουλο – Η πορεία του στο πέρασμα των δεκαετιών

Σε στενό οικογενειακό κύκλο θα τελεστεί σήμερα η κηδεία του Νάσου Νασόπουλου, εμπνευστή, ιδρυτή και ψυχή του thebest.gr που έφυγε την Κυριακή από τη ζωή μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο για περίπου δύο χρόνια. Ο Νάσος Νασόπουλος, γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου του 1963 και σπούδασε Ηλεκτρολόγος. Γρήγορα όμως τον κέρδισε η αγάπη του για την πολιτική και το πάθος του για τη δημοσιογραφία και την επικοινωνία.

Το 1983 σε ηλικία 20 χρονών έγινε μέλος της εμβληματικής 3μελούς επιτροπής της παντοδύναμης τότε Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αχαΐας, μαζί με τον Χρήστο Δημόπουλο και τον Γιώργο Μάρκου. Οι τρεις τους έκτοτε θα συνδεθούν με παντοτινή αδερφική φιλία.

Το κομματικό κουστούμι δεν του πήγαινε όμως. Σύντομα αποχώρησε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά παρέμεινε ως το τέλος της ζωής του ένας μάχιμος και βαθιά προοδευτικός πολίτης και δημοσιογράφος. Στην μετέπειτα πορεία της ζωής του αρνήθηκε όλες τις προτάσεις που του έγιναν για να πολιτευτεί ή να αναλάβει δημόσιες θέσεις.

Το 1983 ο Θάνος Μικρούτσικος ως καλλιτεχνικός διευθυντής και ο Νάσος ως διοικητικός υπεύθυνος ξεκίνησαν το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, που τα επόμενα χρόνια απέκτησε πανευρωπαϊκή λάμψη.  

Ξεκίνησε εκδίδοντας την τοπική μηνιαία εφημερίδα «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» ενώ κατόπιν άνοιξε με τον Γιώργο Σπαθαράκη την ημερήσια εφημερίδα «ΓΕΓΟΝΟΤΑ» και την «ΕΒΔΟΜΑΔΑ» που κυκλοφορούσε κάθε Σαββατοκύριακο.  

Το 1988 με τον Φάνη Συναδινό δημιούργησαν τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΦΑΡΟΣ», μια εμβληματική δημοσιογραφική πρωτοβουλία, που γρήγορα κατέκτησε τεράστιο μερίδιο ακροαματικότητας μεταξύ των Πατρινών. Παράλληλα συνέχισε την πολύπλευρη δημοσιογραφική του δραστηριότητα σαν πολιτικός σχολιαστής στον τηλεοπτικό σταθμό TELE-TIME, καταγράφοντας ιστορικά υψηλά ποσοστά τηλεθέασης για τα δεδομένα ενός περιφερειακού καναλιού, ενώ ανέλαβε και αρχισυντάκτης της καθημερινής εφημερίδας «ΗΜΕΡΑ» με εκδότη τον Ανδρέα Χριστόπουλο, που ήταν το κύριο έντυπο έκφρασης των δημοκρατικών Πατρινών.

Για περίπου 10 χρόνια με τον φίλο του Νίκο Συναδινό είχαν παρέμβαση σε όλα τα κορυφαία πολιτικά, πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα της πόλης μέσα από τη διαφημιστική εταιρία τους «ΑΚΤΙΝΑ», ενώ μεταξύ πολλών άλλων εκδηλώσεων και μεγάλων διοργανώσεων διοργάνωσε το 2007 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής.

Η σύζυγός του, Νεκταρία Ντούκα, υπήρξε ο ακούραστος συνοδοιπόρος του στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή. Στη μάχη του με τον καρκίνο στάθηκε ο ακάματος συναγωνιστής και εμψυχωτής του. Έτσι ο Νάσος βρήκε τη δύναμη να δημοσιεύει καθημερινά στη στήλη του «Το ημερολόγιο ενός καρκινοπαθούς», έναν γενναίο διάλογο επικοινωνίας του με όλους αλλά κυρίως με τους ομοιοπαθείς του.

Με την πρώην σύζυγό του, Ντοραλίνα Γκολφινοπούλου, που διατήρησαν μια όμορφη και ανθρώπινη σχέση μέχρι το τέλος, απέκτησε τους δυο του γιους, τον Περικλή και τον Θάνο. Βρισκόταν πάντα δίπλα τους και είχε τη χαρά να τους δει να ακολουθούν ομοίως με αυτόν- αντίθετα με τις σπουδές τους- τους δικούς του επαγγελματικούς δρόμους. Τη δημοσιογραφία και την επικοινωνία.

Είχε ακόμα 3 αδέρφια, την Ελένη, τον Μιχάλη και τον Γιάννη που έφυγε πριν από δύο χρόνια.

Ο Νάσος τέλος, ευτύχησε μεταξύ άλλων να κάνει αρκετούς καλούς και πραγματικούς φίλους, οι οποίοι και υπήρξαν σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του.

To άρθρο Πάτρα: Τελευταίο αντίο στον Νάσο Νασόπουλο – Η πορεία του στο πέρασμα των δεκαετιών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά