Πέθανε, από επιπλοκές της covid-19, ο ομογενής Παντελής Βαστάκης, από τα Δολιανά Ευρυτανίας

από την έντυπη έκδοση

Ο Παντελής Βαστάκης ζούσε στο New Britain στο Connecticut των ΗΠΑ. Απόδημος Ευρυτάνας από τα Δολιανά, ήταν γνωστός και ενεργός πολίτης στην Ευρυτανία και την επισκεπτόταν κάθε χρόνο. Απεβίωσε λίγο πριν τα Χριστούγεννα στο Νοσοκομείο Central CT New Britain, χτυπημένος από κορονοϊό και μετά από μάχη με την ασθένεια για δύο εβδομάδες.

Γεννήθηκε στην Ευρυτανία στις 17 Φεβρουαρίου 1940, ήταν γιος του Σταύρου και της Μαρίας Βαστάκη. Κάθε χρόνο, ο Παντελής επισκεπτόταν το χωριό του, τα Δολιανά Ευρυτανίας. Έτσι και φέτος, μέχρι τέλος του περασμένου Οκτωβρίου (2020), ήταν στο Καρπενήσι. Ήταν κάτοικος της πόλης New Britain στο Connecticut των ΗΠΑ για πάνω από 50 χρόνια και επιχειρηματίας για πολλά χρόνια στον χώρο της εστίασης στην Αμερική. Ακόμη, ήταν μέλος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στην πόλη που κατοικούσε.

Είχε μία κόρη τη Μαρία Βαστάκη που ζει και εργάζεται στην Αθήνα και έναν γιο τον Σταύρο  Βαστάκη που ζει στο Berlin στο Connecticut των ΗΠΑ. Είχε δύο αδέρφια, τον Αριστείδη Βαστάκη στο New Britain και τον Άγγελο Βαστάκη με τη σύζυγό του Μαρία, στη Νέα Υόρκη. Ανίψια του ζουν στη Νέα Υόρκη, στην Ελλάδα και στο Καρπενήσι.

Η κηδεία του τελέσθηκε στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο New Britain. Η ταφή του έγινε στο νεκροταφείο Fairview.

Φίλοι και συγγενείς του, που ζουν στην Αμερική, έστειλαν το παρακάτω γράμμα στην εφημερίδα:

“Με βαριά καρδιά και βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του αγαπητού μας συγγενή, φίλου και συμπατριώτη Παντελή Βαστάκη στην πόλη New Haven Connecticut. Ο Θεός ας τον αναπαύσει ανάμεσα στους δικαίους και καλούς κι ας δώσει δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του να απαλύνει τον πόνο τους.

Ο αείμνηστος Παντελής με καταγωγή από το χωριό Δολιανά Ευρυτανίας για πολλά χρόνια επιχειρηματίας στον τομέα της εστίασης, ήταν γνωστός και αγαπητός τόσο εδώ όσο και στη ιδιαίτερη πατρίδα του που υπεραγαπούσε και επισκεπτόταν συχνά.

Ήταν ένας από τους διοργανωτάς, η ψυχή και η καρδιά του χωριού κάθε χρόνο στο πανηγύρι του Αηλιά, μέχρι και τη στάθμευση των αυτοκινήτων έκανε, με τη χαρακτηριστική σφυρίχτρα του.

Αφήνει μεγάλο κενό στο χωριό του και όχι μόνο γιατί οι φίλοι και συνεργάτες του χωριού έφυγαν πριν μερικά χρόνια. Ο Χρήστος Βαστάκης ένας στυλοβάτης εδώ και στην Ευρυτανία, ο Νίκος Μουτογιάννης μόνιμος κάτοικος και πολυδιάστατος στην αξιοποίηση του χωριού και τώρα ο Παντελής. Ορφάνεψε το χωριό.

Ας είναι αιωνία η μνήμη τους κι ας τους αναπαύσει ο Θεός εν ειρήνη.

Συγγενείς και φίλοι: Νίκος Ι. Αποστολόπουλος, Γεώργιος Σιαμπούλης, Σωτήρης Βαστάκης, Γιώργος Μελικόκης”.

(η ένθετη φωτογραφία του Π. Βαστάκη είναι από το αρχείο του Κώστα Καλαμίδα)

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά