3 Οκτωβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Πέθανε ο Τάσος Χρονάς, στα 71 του. Υπηρέτησε για 30 χρόνια το Νοσοκομείο Λαμίας, ήταν ενεργό στέλεχος του ΚΚΕ – Η ανακοίνωση του κόμματος

Σε ηλικία 71 ετών έφυγε από τη ζωή ο Τάσος Χρονάς, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας. Υπηρέτησε ως ιατρός – ακτινοδιαγνώστης το Γ.Ν. Λαμίας επί μια 30ετία, ενώ ήταν γνωστό στέλεχος του ΚΚΕ στις Οργανώσεις του Κόμματος στη Στερεά Ελλάδα, με συχνή παρουσία και σε εκδηλώσεις του κόμματος στο Καρπενήσι. Από το 2002 έως το 2010 ήταν Νομαρχιακός Σύμβουλος Φθιώτιδας, απ’ το 2011 έως το 2014 και από το 2019 μέχρι σήμερα, Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας.

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τον σύντροφο Τάσο Χρονά, στέλεχος του ΚΚΕ στις Οργανώσεις του Κόμματος στη Στερεά Ελλάδα, που έφυγε πρόωρα σήμερα από τη ζωή. Ο σύντροφος Τάσος γεννήθηκε το 1952 στον Κορυδαλλό. Σπούδασε στην Ιατρική Αθηνών, με ειδίκευση στην ακτινοδιαγνωστική και πραγματοποίησε το αγροτικό του στο Αραχναίο Αργολίδας. Στην συνέχεια εργάστηκε στο ΚΑΤ και το 1988 διορίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου παρέμεινε μέχρι την συνταξιοδότησή του το 2017», αναφέρει το ΚΚΕ.

Και συνεχίζει: «Ο σύντροφος Τάσος Χρονάς οργανώθηκε σε νεαρή ηλικία στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ το 1975. Ανέπτυξε έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση και ως αγροτικός γιατρός συνέβαλε στην ίδρυση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Αγροτικών Ιατρείων. Αργότερα προσέφερε από διάφορες θέσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα των υγειονομικών. Υπήρξε, επίσης, για πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λαμίας και εκλεγμένος στο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, καθώς και αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο».

Ο Τ. Χρονάς σε ομιλία στην πλατεία Καρπενησίου

«Ο σύντροφος Τάσος όλα αυτά τα χρόνια της οργανωμένης ζωής ανέλαβε πολλές και σημαντικές υπεύθυνες κομματικές δουλειές, ως μέλος του τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ και μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας. Την περίοδο της εσωκομματικής κρίσης στο ΚΚΕ, που κινδύνευε η υπόσταση του Κόμματος, ο σύντροφος Τάσος στάθηκε αταλάντευτα υπέρ της επαναστατικής γραμμής του ΚΚΕ και συνέβαλε αποφασιστικά ώστε να κρατηθεί ζωντανή η ΚΟ Φθιώτιδας και στη συνέχεια να ανασυγκροτηθεί».

Ο λαός της Φθιώτιδας εμπιστεύτηκε, με την ψήφο του, τον σύντροφο Τάσο Χρονά για πολλά χρόνια να τον εκπροσωπεί στα όργανα της Τοπικής Διοίκησης. Το 2002 έως το 2010 ως Νομαρχιακός Σύμβουλος Φθιώτιδας, απ’ το 2011 έως το 2014 και από το 2019 μέχρι σήμερα ως Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας, αλλά και ως Δημοτικός Σύμβουλος Λαμίας (2015-2019) με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Ενώ ακόμα έδωσε πολλές εκλογικές μάχες ως υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Φθιώτιδα.

«Απ’ όποια θέση κι αν τον εμπιστεύθηκε το Κόμμα, ο σύντροφος Τάσος υπερασπίστηκε τα δίκια των εργαζόμενων, του λαού, υπηρέτησε με σταθερότητα την πολιτική του ΚΚΕ, υπερασπίστηκε τις θέσεις του με σθένος και συνέβαλε όλα αυτά τα χρόνια στην προώθησή τους. Αποτέλεσε παράδειγμα κομμουνιστή γιατρού που κατέκτησε δίκαια την εκτίμηση και το σεβασμό όχι μόνο των συνάδελφων του και των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου εργαζόταν για χρόνια, αλλά γενικότερα του λαού της Φθιώτιδας», διαβάζουμε στην ανακοίνωση του ΚΚΕ, η οποία καταλήγει: «Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στην σύζυγό του συντρόφισσα Χαρούλα, στα παιδιά του Σταυρούλα και Κριστιάνο και στον εγγονό του Βιτόριο».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ