24 Ιανουαρίου 2022

Πέθανε σε ηλικία 40 ετών ο Φρειδερίκος Χόντος, γιος του Αργύρη Χόντου των «Hondos Center», με καταγωγή από τα Άγραφα Ευρυτανίας

Την τελευταία του πνοή, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, άφησε την Τετάρτη σε ηλικία 40 ετών ο Φρειδερίκος Χόντος. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου και θα ταφεί στο νεκροταφείο Κηφισίας. Ηταν γιος του Αργύρη Χόντου, εκ των 5 συνιδρυτών – αδελφών των πολυκαταστημάτων «Hondos Center»

Τα πέντε αδέρφια που ίδρυσαν τα καταστήματα είναι: Ο Γιώργος, ο Γιάννης, ο Νίκος, ο Αργύρης και ο Κώστας. Όλοι τους είχαν κατέβει απ’ το χωριό τους, τα Άγραφα Ευρυτανίας του οικισμού Μίκρες (σημερινά Χοντέικα), στην Αθήνα την εποχή της μεγάλης αστικοποίησης για ένα καλύτερο αύριο. Η κλίση τους, όπως αποδείχθηκε, ήταν το εμπόριο.

Ήταν ένας απ’ τους τρεις γιους του Αργύρη Χόντου, που μεταξύ άλλων ελέγχει τα καταστήματα Hondos στην οδό Ερμού στην Αθήνα, στην Κηφισιά, στο Μαρούσι, στο Παγκράτι, τη Λάρισα, το Βόλο, και τη Θεσσαλονίκη (Ευοσμο, Αριστοτέλους, Εγνατίας).

Πορεία

Ο Φρειδερίκος, όπως και όλη η οικογένεια, ήταν χαμηλών τόνων. Όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν ευγενικό, καλοσυνάτο και εργατικό άνθρωπο που τα τελευταία χρόνια προσπαθούσε να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στην οικογένεια που είχε δημιουργήσει.

Από νωρίς είχε εισέλθει στις οικογενειακές επιχειρήσεις, μαζί με τα αδέλφια του Νίκο και Στέφανο.
Ο ίδιος ήταν μέλος του ΔΣ του συνόλου των εταιρειών της οικογένειας του που ήλεγχαν κάποια απ’ τα γνωστότερα πολυκαταστήματα της αλυσίδας (STEP AEE, INFRESTEL AEE, ANSWER AEE).

Υπενθυμίζεται πως τα αδέρφια Χόντου που συνίδρυσαν την αλυσίδα έχουν ουσιαστικά μοιρασμένα τα καταστήματα και δεν τα έχουν υπό τη σκέπη μίας Ανώνυμης Εταιρείας προκειμένου να αποφεύγονται οικογενειακές προστριβές. Κάτι ωστόσο που δεν είχε αποφευχθεί όταν ένας εκ των αδερφών, ο Γιώργος, είχε αυτονομηθεί πλήρως δημιουργώντας την «Hondos Πολυκαταστήματα» που όμως «βούλιαξαν» στην κορύφωση της κρίσης στη χώρα.

5_PAN_0345_αντιγραφο

Ο Φρειδερίκος ήταν πολύ κοντά στον πατέρα του, Αργύρη. Ο τελευταίος εξάλλου είχε φροντίσει από νωρίς να μοιράσει καθήκοντα και ρόλους στους γιους του στις εταιρείες του μοιράζοντας τους μάλιστα θέσεις Αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.

Ο Φρειδερίκος πέρα από μέλος του ΔΣ των εταιρειών που ήλεγχαν σειρά καταστημάτων με την επωνυμία Hondos ήταν επίσης και Αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Amancon, που δραστηριοποιείται κυρίως στην εμπορία καλλυντικών ειδών καθώς και στην εμπορία κάθε είδους αξεσουάρ που σχετίζονται με γυναικεία ένδυση, την εμπορία κοσμημάτων και εσχάτως με τη διανομή φυσικών καλλυντικών από μικρούς Έλληνες προμηθευτές. Η συγκεκριμένη εταιρεία, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις είχε πέρυσι, χρονιά που επλήγη απ’ τα lockdowns της πανδημίας κύκλο εργασιών 3,29 εκατ. ευρώ έναντι 4,13 εκατ. ευρώ το 2019 διατηρώντας ωστόσο την κερδοφορία της (63.119 ευρώ), και σύνολο καθαρής θέσης στο τέλος της χρονιάς 1 εκατ. ευρώ.
Επίσης ήταν διαχειριστής της εταιρείας ΜΕΛΙΟΝ ΙΚΕ με δραστηριότητα την εμπορία μελιού και παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων.

Σημειωτέον πως πριν από ένα χρόνο περίπου έφυγε απ’ τη ζωή χτυπημένος επίσης από καρκίνο ο θείος του Φρειδερίκου, αδερφός του Αργύρη, Γιάννης.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ