19 Μαΐου 2021

Πέντε λεπτά μπορούν να σώσουν μια ζωή. Στο Καρπενήσι ο Φ. Σπανός, για την έναρξη της εθελοντικής αιμοδοσίας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Πρακτικό αλλά και συμβολικό περιεχόμενο έχει η δράση που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ο ΕΟΔΥ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», που αφορά την εθελοντική αιμοδοσία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Στερεάς, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας.

Η αρχή έγινε, το πρωί της Πέμπτης (4/3) από το Καρπενήσι, όπου οργανώθηκε εθελοντική αιμοδοσία. Στις 10 το πρωί, στο Γεν. Νοσοκομείο έφθασε ο Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας, Φάνης Σπανός, που έγινε δεκτός από τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας, Άρη Τασιό, την περιφερειακή σύμβουλο, Κατερίνα Καλαντζή και τον διοικητή του Γ.Ν.Κ., Δημήτρη Καρατσίκη.

Στο γραφείο του διοικητή, ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την τρέχουσα επιδημιολογική εικόνα στην Ευρυτανία και την έξαρση κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, ενώ ο κ. Καρατσίκης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για τη συνδρομή της ΠΣΤΕ στην ενίσχυση του νοσοκομείου. Κατόπιν πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Τμήμα Αιμοδοσίας, όπου ήδη είχαν αρχίσει οι αιμοληψίες.

«Η δράση αιμοδοσίας γίνεται με την υποστήριξη όλων των Γενικών Νοσοκομείων της Στερεάς Ελλάδας και αποσκοπεί στην αντιστροφή των δεδομένων και συγκεκριμένα της μείωσης των ποσοτήτων αίματος στο σύνολο της χώρας, η οποία έχει ξεπεράσει το 20% το τελευταίο έτος», αναφέρει η Περιφέρεια.

Το πρόγραμμα αιμοδοσίας που ανακοινώθηκε, θα συνεχιστεί το Σάββατο 6 Μαρτίου στα ακόλουθα σημεία αιμοληψίας:

Χώρος αιμοληψίας: Κτίριο Π.Ε. Φθιώτιδας Διεύθυνση: Πλατεία Ελευθερίας, Λαμία. Ώρα: 10:00 – 15:00.

Χώρος αιμοληψίας: Κτίριο Π.Ε. Φωκίδας. Διεύθυνση: Γιδογιάννου 31, Άμφισσα. Ώρα: 10:30 – 13:00.

Χώρος αιμοληψίας: Κτίριο Π.Ε. Βοιωτίας. Διεύθυνση: Φίλωνος 35 – 39, Λιβαδειά. Ώρα: 09:00 – 13:00.

Χώρος αιμοληψίας: Κτίριο Π.Ε. Εύβοιας. Διεύθυνση: Λεωφ. Χαϊνά 93, Χαλκίδα (αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου). Ώρα: 09:00 – 13:30

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά