25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πέρασαν 6 μήνες από την τελευταία φορά που εθεάθη ζωντανή η Ευρυδίκη – Ήταν 22 Σεπτεμβρίου όταν χάθηκε στη Λίμνη Κρεμαστών

Συμπληρώθηκε ένα 6μηνο από τη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη της 48χρονης από το Καρπενήσι

Ήταν 22 Σεπτεμβρίου 2022, όταν η Ευρυτανία (και σύντομα όλο το πανελλήνιο) συγκλονίζεται από την είδηση της εξαφάνισης μιας 48χρονης γυναίκας από το Καρπενήσι. Η Ευρυδίκη Τσιτούρη, μια γυναίκα δυναμική, δραστήρια και κοινωνική, παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού, κηρύσσεται επίσημα αγνοούμενη. Το αυτοκίνητό της είχε βρεθεί κλειδωμένο, στο μέσον της Γέφυρας Τατάρνας, στη Λίμνη Κρεμαστών· η Ευρυδίκη, όμως, δεν ήταν πουθενά.

Από την πρώτη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη της 48χρονης και επί πολλές εβδομάδες, δεκάδες άνθρωποι, μέλη διασωστικών ομάδων των ΕΜΑΚ, βατραχάνθρωποι του Λιμενικού, πυροσβέστες, αστυνομικοί, ορειβάτες, εθελοντές διασώστες, πολίτες, «χτένισαν» την περιοχή δίχως ωστόσο να καταφέρουν να εντοπίσουν στοιχεία που να μπορούν να δώσουν απαντήσεις στο μυστήριο της εξαφάνισης.

Οι αρχές στράφηκαν από νωρίς προς το σενάριο της αυτοχειρίας· εκτίμησαν ότι η γυναίκα, πιεσμένη από διάφορα προβλήματα που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό, σε μια πράξη απελπισίας και απόγνωσης βούτηξε στα νερά της λίμνης. Την ευθύνη και συντονισμό των ερευνών είχε αναλάβει, από πολύ νωρίς, η Αστυνομική Δ/νση Ευρυτανίας.

Το υποβρύχιο drone της Ο.Φ.Κ.Α.Θ., εθελοντικής διασωστικής ομάδας που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη, κατήλθε στον βυθό της λίμνης, σε βάθος δεκάδων μέτρων, ακολουθώντας το στίγμα που είχε δώσει το σόναρ του Ερυθρού Σταυρού και τα σημεία που υπέδειξαν οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού, ωστόσο δεν εντόπισε ίχνη της αγνοούμενης. Παράλληλα, πυροσβέστες, αστυνομικοί, μέλη του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας, εθελοντές, εξέταζαν σχολαστικά και σε καθημερινή βάση τα χερσαία τμήματα περιμετρικά της λίμνης, δίχως, ωστόσο, αποτέλεσμα.

Η υπόθεση εξαφάνισης της Ευρυδίκης πήρε γρήγορα πρωτοφανείς για τα δεδομένα του τόπου διαστάσεις, με τηλεοπτικούς σταθμούς να καλύπτουν με επιτόπια ρεπορτάζ το θέμα και εκπομπές να φιλοξενούν δηλώσεις συγγενών, δικηγόρων, φίλων. Με την Ευρυδίκη ασχολήθηκε και η εκπομπή «Φως στο τούνελ», της Αγγελικής Νικολούλη.

Η μητέρα της 48χρονης αγνοουμένης, μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής 4/12/2022, εκτίμησε ότι το παιδί της είχε πνιγεί στη λίμνη. «Οι έρευνες έχουν σταματήσει. Αν βρουν κάτι τα τοπικά καραβάκια που πάνε για ψάρεμα. Αλλιώς, τίποτα… Τα συνεργεία που μας εξυπηρέτησαν σταμάτησαν και αυτά. Εγώ, όπως έχω ξαναπεί, πιστεύω ότι το παιδί μου πνίγηκε. Δεν πιστεύω ότι είναι εγκληματική ενέργεια, αφού δεν είχαμε με κανέναν άνθρωπο κάτι, ούτε η Ευρυδίκη είχε», είχε πει.

Σήμερα συμπληρώνονται έξι ολόκληροι μήνες από την τελευταία φορά που εθεάθη ζωντανή η Ευρυδίκη. Μοιάζει με ένα κακόγουστο αστείο, κι όμως είναι αλήθεια…

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ