6 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου – Γιατρομανωλάκης: Τιμούμε τη δύναμη του θεάτρου και όλους τους δημιουργούς του

Τις δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου χαιρέτησε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Ο υφυπουργός έδωσε το «παρών» στο δρώμενο έξω από το θέατρο Rex στην οδό Πανεπιστημίου και στη φωταγώγηση του κτηρίου Τσίλλερ.

Στη συνέχεια ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου επισκιάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Δεν μπορεί ο νους να μην πάει στο βομβαρδισμό του θεάτρου της Μαριούπολης, ή να μην σκεφτεί τη φράση της Εκάβης από τις Tρωάδες, “Αχαιοί, που έχετε περισσότερα δόρατα παρά μυαλό”, αναφερόμενη στη επιχειρησιακή ισχύ αλλά και την αφροσύνη των εισβολέων. Το θέατρο πάντοτε λειτουργούσε όχι απλώς ως αντανάκλαση ή μίμηση της πραγματικότητας αλλά και ως μια διεισδυτική ανάλυσή της, κατανοητή και αποδεκτή από το κοινό ακόμα και για θέματα που πονούν ή ενοχλούν, λειτουργώντας θεραπευτικά και ενισχύοντας την ενσυναίσθηση των θεατών. Αυτή είναι η δύναμη του θεάτρου και αυτήν τιμούμε σήμερα, καθώς και όλους τους δημιουργούς και συντελεστές του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy