29 Ιανουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Πακέτα «με μάτια ζώων» εστάλησαν σε ουκρανικές πρεσβείες στην Ευρώπη – Το Κίεβο κάνει λόγο για εκστρατεία εκφοβισμού

Μετά τη σειρά επιστολών με εκρηκτικά που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Ισπανία, αρκετές πρεσβείες και προξενεία της Ουκρανίας στην Ευρώπη, έχουν λάβει «ματωμένα» πακέτα.

Την Παρασκευή, το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως αρκετές πρεσβείες της χώρας στο εξωτερικό έχουν λάβει «ματωμένα πακέτα» που περιείχαν μάτια ζώων. Ειδικότερα, οι πρεσβείες της Ουκρανίας σε Ουγγαρία, Ολλανδία, Πολωνία καιΙταλία καθώς και τα προξενεία σε Νάπολη, Πολωνία, Κρακοβία, Τσεχία.

Το Κίεβο κάνει λόγο για εκστρατεία εκφοβισμού και ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, διέταξε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε όλες τις πρεσβείες και τα προξενεία που λαμβάνουν αυτά τα απειλητικά μηνύματα.

Η ισπανική αστυνομία απέκλεισε την περιοχή γύρω από την ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη αφού έλαβε ένα «ματωμένο πακέτο» παρόμοιο με εκείνα που εστάλησαν σε άλλες πρεσβείες στο εξωτερικό, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, νωρίς την Παρασκευή.

Το περιστατικό αυτό έρχεται μετά τον εντοπισμό έξι παγιδευμένων επιστολών προς διακεκριμένους στόχους στην Ισπανία σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, περιλαμβανομένης της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών, του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, του υπουργείου Άμυνας, μιας βιομηχανίας όπλων, μιας αεροπορικής βάσης και ενός δορυφορικού κέντρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy