1 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Παλαμάς Καρδίτσας: Σύζυγος αστυνομικού η υπάλληλος με τους εμβολιασμούς – «μαϊμού»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της υπαλλήλου του Κέντρου Υγείας Παλαμά Καρδίτσας. Η εργαζόμενη που είναι σύζυγος αστυνομικού, κατηγορείται ότι εξέδιδε ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορονοϊό.

Από τη στιγμή που έγιναν γνωστές οι ενέργειες της υπαλλήλου, αμέσως κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες. Η εργαζόμενη και σύζυγος αστυνομικού αμέσως απομακρύνθηκε από την εργασία της. Νωρίτερα τη Δευτέρα (06.09.2021) ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης, όπου υπάγεται το Κέντρο Υγείας Παλαμά, βρέθηκε στις εισαγγελικές αρχές και κατέθεσε τον φάκελο της υπόθεσης.

«Με εντολή του υπουργού Υγείας κατέθεσα πλήρη φάκελο στην αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας για τη γνωστή υπόθεση των εμβολιασμών του Κέντρου Υγείας Παλαμά. Θα ήθελα να πω ότι τα 44 ύποπτα άτομα έχουν καταλήξει από αρχές Ιουλίου μέχρι τέλος του Αυγούστου του 2021 σε 33. Απλώς, στα 44 εμπεριέχονταν οι πρώτες και οι δεύτερες δόσεις που ενδεχομένως να είχαν κάνει. Θα ήθελα να πω ότι μετά την κατάθεση του φακέλου έρχεται η μηνυτήρια αναφορά που θα καταθέσει η 5η υγειονομική περιφέρεια κατά παντός υπευθύνου και κατά των πολιτών», είπε στο newsit.gr ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης και πρόσθεσε:

«Το σύστημα εμβολιασμών “Ελευθερία” είναι θωρακισμένο κι ασφαλές με δικλίδες ασφαλείας. Θα ήθελα να πω διευκρινιστικά ότι η ένορκη διοικητική εξέταση είναι σε εξέλιξη. Συνεχίζεται αυτή την ώρα στην υγειονομική περιφέρεια με τις κλητεύσεις όλων εκείνων που εμπλέκονται και των μαρτύρων, έτσι ώστε να έχουμε άμεσα ένα αποτέλεσμα το οποίο θα μας δείξει ακριβώς το ποιοι εμπλέκονται».

Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας: Τι λέει η υπάλληλος

Όπως ανέφερε η υπάλληλος, όπου ανήκει σε πολύτεκνη οικογένεια, έχει παραδεχτεί, σύμφωνα με τις καταθέσεις των συναδέλφων της, ότι έχει προχωρήσει στις ενέργειες που της καταλογίζουν, ενώ ερευνάται εάν υπάρχει και συνεργός της. Παράλληλα, οι περισσότεροι ψεύτικοι εμβολιασμοί έχουν γίνει σε άτομα εκτός του νομού Καρδίτσας.

«Από τις 20 Ιανουαρίου του 2021 που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, λειτουργούν τρεις εμβολιαστικές γραμμές μόνο με εμβόλια Pfizer. Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 31.296 κανονικοί εμβολιασμοί, άρα είναι λάθος που λέγεται για εμβολιασμούς 40.000 ανθρώπων σε μια περιοχή με πληθυσμό έξι χιλιάδες. Να σας πω ότι πάρα πολλοί πολίτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας όταν έβρισκαν ανοιχτά τα ραντεβού πήγαιναν και εμβολιάζονταν στο συγκεκριμένο Κέντρο. Άρα δεν πρέπει να λέμε ότι έχουν γίνει τόσοι εμβολιασμοί σε μια περιοχή που έχει έξι χιλιάδες κατοίκους», λέει ο κ. Φώτης Σερέτης και συνεχίζοντας συμπληρώνει:

Click4more: Παλαμάς Καρδίτσας – Θάνος Πλεύρης: Έχουν ήδη ταυτοποιηθεί 44 περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού

«Από την πρώτη στιγμή η συγκεκριμένη υπάλληλος, η οποία αναφέρεται ότι συμμετείχε σε όλη αυτή τη διαδικασία, έχει τεθεί εκτός υπηρεσίας και αναμένεται η διαθεσιμότητά της, όπως προβλέπεται από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα. Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Θα ήθελα να σας πω ότι η ΕΔΕ έχει ένα ορισμένο χρονικό διάστημα για να πραγματοποιηθεί. Το ελάχιστο χρονικό διάστημα είναι αυτό των τριών ημερών που είμαστε μέσα στο συγκεκριμένα πλαίσιο, δεν έχουμε καθυστερήσει καθόλου».

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

To άρθρο Παλαμάς Καρδίτσας: Σύζυγος αστυνομικού η υπάλληλος με τους εμβολιασμούς – «μαϊμού» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy