19 Σεπτεμβρίου 2021

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα – Κλειστό στο κέντρο

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα – Κλειστό στο κέντρο

Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί, φοιτητές και σύλλογοι γονέων ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, το οποίο ψηφίζεται σήμερα.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν, επίσης, μαθητές και εργαζόμενοι στα ΑΕΙ. Λόγω του συλλαλητηρίου είναι κλειστοί αρκετοί δρόμοι στο κέντρο.

Το νομοσχέδιο, επιφέρει αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως την ίδρυση της Παναπιστημιακής αστυνομίας αλλά και το όριο φοίτησης.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο «αντιεκπαιδευτικό» και επικρίνουν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για «αυταρχισμό», «αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα» και «αυθαιρεσία στη λήψη αποφάσεων».

«Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, και παρά τη γενικευμένη απόρριψη των μέτρων από το εκπαιδευτικό κίνημα, επιχειρεί να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανέναν διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία», τονίζει η ΟΛΜΕ.

Επιπλέον, από τη μεριά της, η ΔΟΕ κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για «ανεύθυνη και επικίνδυνη διαχείριση με την απουσία λήψης οποιουδήποτε μέτρου για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών μαθητών και μαθητριών» και προσθέτει: «Δεν μπορούμε και δεν θα κάνουμε πίσω».

To άρθρο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα – Κλειστό στο κέντρο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ