15 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου: «Να δοθεί δίκαιη λύση στα αιτήματα του κλάδου»

Σε μια εποχή που την έχει ανάγκη ο καλλιτεχνικός κόσμος, ιδρύθηκε πρόσφατα η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου. Αποτελείται από 30 καταξιωμένους και με πολυετή θητεία θεατρικούς επιχειρηματίες, οι οποίοι αναμένεται να πάρουν θέση και για το ζήτημα της υποβάθμισης των πτυχίων των καλλιτεχνών.

«Με αφορμή την κινητοποίηση των εργαζομένων στον καλλιτεχνικό χώρο σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022, αναγνωρίζοντας ότι ο βασικός κορμός του Θεάτρου είναι οι Ηθοποιοί, η ΠΕΘ δηλώνει πως συντάσσεται σε μια δίκαιη λύση του προβλήματος για τα αιτήματα του κλάδου.

Οι κρίσιμες περιστάσεις που διήλθε ο Πολιτισμός τα τελευταία χρόνια της πανδημίας αλλά και η ανάγκη να μπει σε μια δίκαιη και εκσυγχρονισμένη βάση η ομαλή λειτουργία της θεατρικής παραγωγής ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί. Μέσα στις άμεσες προτεραιότητες της ΠΕΘ είναι – μεταξύ άλλων – και η έναρξη διαλόγου με το ΣΕΗ και τους αρμόδιους φορείς για την υπογραφή μιας συλλογικής σύμβασης ώστε να ρυθμιστεί και να ομαλοποιηθεί η διαδικασία της θεατρικής παραγωγής της χώρας μας», αναφέρει η ΠΕΘ στην πρώτη τοποθέτησή της.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ