18 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πανελλήνια διάκριση για 12χρονο σκακιστή από το Καρπενήσι. Ο Νότης Αναγνωστόπουλος πρώτευσε στο Μαθητικό Πρωτάθλημα της Λάρισας

Στη Λάρισα πραγματοποιήθηκαν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Μαθητών-Μαθητριών (ατομικά και ομαδικά) στο Σκάκι. Ανάμεσα σε 701 μαθητές και μαθήτριες απ’ όλη την Ελλάδα, ο Νότης Αναγνωστόπουλος, της ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δ.Σ. Καρπενησίου, κατάφερε να ξεχωρίσει

από την έντυπη έκδοση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα φετινά Πανελλήνια Πρωταθλήματα Μαθητών-Μαθητριών (ατομικά και ομαδικά) που διοργανώθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης, στη Λάρισα, από 27 έως 29/4/2024, με την αρωγή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων. Στα ατομικά πρωταθλήματα (28-29/4) συμμετείχαν 701 μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε χωριστούς ομίλους ανά τάξη (εκτός από τα Λύκεια όπου οι μαθητές-μαθήτριες αγωνίστηκαν σε έναν όμιλο).

Στην κατηγορία της ΣΤ’ τάξης, ο ταλαντούχος Νότης Αναγνωστόπουλος, μαθητής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου, κατάφερε να τερματίσει αήττητος απέναντι σε πολύ ισχυρούς αντιπάλους, συγκεντρώνοντας βαθμολογία 8,5 στα 9 και κατακτώντας πανάξια την πρώτη θέση!

«Ο Νότης αγωνίστηκε εκπροσωπώντας το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου. Στη συγκεκριμένη κατηγορία, συμμετείχαν 73 μαθητές-μαθήτριες. Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, ιδιαίτερα στον δικό μας Νότη, πάντα επιτυχίες να έχει και συγχαρητήρια στους γονείς του που τον στηρίζουν!», αναφέρει το 1ο Δ.Σ. Καρπενησίου.

«Ο Νότης Αναγνωστόπουλος κατέκτησε πανάξια την 1η θέση στο 35ο Πανελλήνιο Ατομικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι, καταφέρνοντας να τερματίσει αήττητος απέναντι σε πολύ ισχυρούς αντιπάλους με 8,5 στα 9! Συγχαρητήρια Νότη!», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Δήμος Καρπενησίου, με αφορμή την επιτυχία του μικρού μαθητή.

Στα ομαδικά πρωταθλήματα (27/4) συμμετείχαν συνολικά 41 σχολικές ομάδες από όλη τη χώρα που αγωνίστηκαν με 4μελή σύνθεση (για κάθε ομάδα προβλέπονταν μέχρι 2 αναπληρωματικοί) σε 2 χωριστούς ομίλους. Στον όμιλο των Δημοτικών Σχολείων (συμμετείχαν 22 ομάδες) πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η 2η ομάδα των Πρότυπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης με 13 βαθμούς σε 7 αγώνες. Στη 2η θέση τερμάτισε η ομάδα του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης με 11 βαθμούς και την 3η θέση, μετά την άρση της ισοβαθμίας, κατέκτησε το 2ο Δημοτικό Αναβύσσου με 9 βαθμούς. Στον όμιλο των Γυμνασίων-Λυκείων (συμμετείχαν 19 ομάδες) πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη με 12 βαθμούς σε 7 αγώνες. 2η ήταν η Α΄ ομάδα του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης με 11 βαθμούς και 3η μετά την άρση της ισοβαθμίας ήταν η ομάδα του 2ου ΓΕΛ Θέρμης «Γιώργος Ιωάννου» με 10 βαθμούς.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ