7 Ιουνίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Πανελλαδικές 2022 / Ανακοινώνονται σήμερα (28/6) οι βαθμολογίες των υποψηφίων – Πίνακες με κωδικούς υποψηφίων στα σχολεία της Ευρυτανίας

Τέλος -εν μέρει, τουλάχιστον- μπαίνει στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων, καθώς σήμερα, Τρίτη 28/6/22, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022.

Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία, για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Οι βαθμοί θα αναρτηθούν και στα σχολεία-εξεταστικά κέντρα της Ευρυτανίας, αφού προηγουμένως αποσταλούν από τη Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης προς τις σχολικές μονάδες.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους χαρακτήρες.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από πέρυσι από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Περίπου 100.000 μαθητές είχαν κάνει αίτηση συμμετοχής στις φετινές πανελλαδικές. Όπως συμβαίνει ετησίως, ο αριθμός όσων προσήλθαν στα εξεταστικά κέντρα ήταν μικρότερος. Για αυτούς, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 διατίθενται 68.394 θέσεις στα πανεπιστήμια. Σε αυτές τις θέσεις θα προστεθούν οι περίπου 2.000 στις παραγωγικές σχολές (Στρατού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Λιμενικού, Εμπορικού Ναυτικού).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ