4 Ιουνίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου. Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου

Γενική πανελλαδική απεργία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9/11.

Πανελλαδική 24ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2022, ενώ συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί και στο Καρπενήσι, με τα τοπικά σωματεία να καλούν τους πολίτες σε συμμετοχή.

Σε ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ ν. Ευρυτανίας, σωματείων και φορέων του τόπου, γνωστοποιείται η πραγματοποίηση συγκέντρωσης στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου, στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης 9/11/22, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρυχτεί.

«Κουραστήκαμε να δουλεύουμε για μισθούς που εξανεμίζονται την πρώτη εβδομάδα, στο ενοίκιο, το δάνειο, τις πάγιες υποχρεώσεις. Κουραστήκαμε να πληρώνουμε την ενεργειακή τους φτώχεια την ώρα που οι ενεργειακοί κολοσσοί θησαυρίζουν. Να μετράμε το ευρώ για τα βασικά είδη διατροφής εν έτει 2022, να κάνουμε εκπτώσεις στην υγεία μας. Να ανεχόμαστε τα pass της ντροπής, ως ‘λύση’ στη ληστεία του εργατικού εισοδήματος. Να μετράμε σταγόνα – σταγόνα το πετρέλαιο, την ώρα που οι εφοπλιστές το απολαμβάνουν απολύτως αφορολόγητο. Να γονατίζουμε πληρώνοντας τους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ, Ε.Ε, Ρωσίας. Για όλους τους παραπάνω λόγους και για άλλους τόσους απεργούμε στις 9 Νοέμβρη», σημειώνουν οι διοργανωτές της συγκέντρωσης στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας.

«Διεκδικούμε», συνεχίζουν στο ίδιο κείμενο, «αυξήσεις μισθών και συντάξεων πάνω από τον πληθωρισμό και επιστροφή 13ου-14ου μισθού και σύνταξης, στελέχωση της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας και Παιδείας και όλων των δημόσιων υπηρεσιών με το απαραίτητο προσωπικό, καθώς και άμεσα μέτρα για την επαρκή λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου με μόνιμο προσωπικό και υποδομές. Ρεύμα φθηνό, κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας, κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, χορήγηση δωρεάν ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους για να συνεχίσει να υπάρχει κτηνοτροφία και μετά τον χειμώνα και μέτρα στήριξης των ανέργων».

Ειδικά για την Ευρυτανία, τα αιτήματα είναι τα εξής: Αφορολόγητο πετρέλαιο θέρμανσης και ειδικά μέτρα στήριξης εν΄ όψει του χειμώνα, μείωση των δημοτικών τελών, διπλασιασμός του επιδόματος απομακρυσμένων – παραμεθορίων περιοχών, καμιά διακοπή ρεύματος και κανένας πλειστηριασμός.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ